Български фолклорен фестивал „Угар“ - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Юли
19
Български фолклорен фестивал „Угар“
ДАТА: Oт 19 Юли 2019 до 20 Юли 2019 МЯСТО:
Добави в календара
Български фолклорен фестивал „Угар“

За пета поредна година фестивал „Угар“ празнува красотата на българския дух и ритуали


По традиция връх Драгойна до село Буково, гр. Първомай, ще се огласи от българските фолклорни ритми на фестивал „Угар“. Тази година изданието ще се състои на 19-20 юли.


Организаторите от Сдружения „Ангел войвода“ са подготвили богата фолклорна програма, съпътствана от хайдушка възстановка, нестинарски огън и ритуал Угар в кулминацията на празника. За настроението на всички гости ще се погрижат орк. Паскалев, гр. Пловдив, както и многобройни читалища и самодейни състави.


За всички гости на Фестивала е подготвена необходимата организация, храна, вода, място за палатков лагер и съветът към тези, които ще нощуват, е да не забравят челник и палатка. Желателно е да бъдат облечени в народни носии, бели дрехи, етно мотиви.


63689


„На върха се качват хора, които вярват в идеята на „Угар“, че е дошло време българите да се събират заедно и с обща сила да се изкореняват старите плевели и страхове у народа, за да се изчисти почвата, на която се сеят нови, чисти, плодородни семена.“ – сподели Георги Георгиев, организатор на фестивала.


63688


И тази година се очаква огромен брой посетители на поляните под връх Драгойна, като организаторите напомнят, че входът за всички е свободен.


63691


За повече информация следете Фейсбук страницата на събитието.


***

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин