Балкански фестивал Бохеми – неравноделен ритъм, темперамент и кулинария - вход свободен - Банско, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Сеп
03
Балкански фестивал Бохеми – неравноделен ритъм, темперамент и кулинария - вход свободен
ДАТА: Oт 03 Септември 2016 до 04 Септември 2016 МЯСТО:
Добави в календара
Балкански фестивал Бохеми – неравноделен ритъм, темперамент и кулинария - вход свободен

Пирински напеви, бански фукли и много настроение на „Бохеми” 2016.

DIA е новият бисер във фестивалния афиш.

Входът е свободен!


„Глазненски напеви”, „Пиринско настроение” и „Пирински бисери”, са характерната местна подправка за балканския фестивал. Към тях се присъединяват и фолклорните групи „Банскалии”, „Бански фукли” и „Банска младост”, и не остава никакво съмнение у читателя, че музикалното събитие се домакинства от Община Банско.


За второто издание на „Бохеми” - 3-ти, 4-ти септември, организаторите са поканили сензацията на българската музикална сцена – DIA. С това става ясно, че селекцията е изключително прецизна, а младата изпълнителка е цветето сред подчертано мъжкото участие този сезон.

Лятото на 2015-та ще запомним с „Егея” на Димана Мирчева - DIA, тя нахлу в съзнанието ни като звукова амброзия и зазвуча в над 20 страни в Европа, Азия и Америка, а днес 17-годишната дама представя новия си сингъл – „Veno Neveno”. Парчето се изкачи за нула време до първо място в класациите на най-слушаните радиостанции за хитова музика у нас. „Veno Neveno” е незаписвана досега македонска народна песен и певицата сама прави фолклорната обработка на музиката и адаптацията на текста. Окончателният вариант включва соло на гъдулка, абсолютно нехарактерно за съвременната денс музика.
DIA смесва фолклор, трап и дръм-енд-бейс, преплетени с красиви български народни мотиви, с категорично хитово звучене. На „Бохеми” талантливата певица ще представи съвместния си сет с DJ Spazm (съавтор на двата ѝ сингъла) и бийтбокс аранжимента на Tino. На площада с тях ще видим и небезизвестната формация „Еремия”, както танцьорите от The Center.


В събота, 18.30 ч., водещият Ники Станоев ще обяви начало на феста, когато банските групи ще подгреят сцената за „Алкохол Джаззз Оркестър”, „Карандила”, а към 21.00 ч. за първия си самостоятелен концерт в България ще излезе Дино Мерлин.


DIA, тръбачите на Кристиян Азирович и несравнимия Magnifico, ще видим на 4-ти, неделя, началото отново е 18.30 ч.


„Бохеми”, гр. Банско, Централен площад „Никола Вапцаров” – 3-4 септември.

Входът е свободен!


Повече информация - тук.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин