Банкя празнува 1 юни - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Юни
01
Банкя празнува 1 юни
ДАТА: 01 Юни 2022 ЧАС: 11:00 МЯСТО:
Добави в календара
Банкя празнува 1 юни
Източник: pixabay

В Деня на детето, 1 юни, Банкя гостоприемно ще посрещне най-малките си жители и гости в красивия парк „Ротонда”. Там организаторите са подготвили пъстра програма за малчуганите и техните родители. От 11:00 до 13:00 часа ще се състои Детска музикална фиеста „Детство мое“ с участието на малките големи таланти от Банкя и гости: Боряна Попова, Анета Кедева, Никол Веселинова, Дара Дебрюне и Център за изкуство „Зорница“.


Вдъхновителят на Банкя за 2022 г. маестро Стоян Мирчев ще занимава децата в артработилница под надслов: „Рисуваме мечти”.


Ще има и друга творческа провокация  –   Артграфити върху платно, която е дело на Елица Велкова („Вдъхновител на Банкя 2022“) и ученици от Националната гимназия за приложни изкуства „Свети Лука“.


С любими настолни игри ще може да се забавлява цялото семейство. Пространството около Часовниковата кула ще даде простор след 11:00 часа за изявата на мимове в интригуващи пантомими. Ако някой от малчуганите желае да стане пожарникар, Първи юни ще бъде денят, в който може в 12:00 часа да се качи на пожарен автомобил.


От 16:00 – 18:30 ч. в парк „Ротонда” следва втора порция забава – Рецитал на школа за изкуства „Есенс“ и втора част на Детската музикална фиеста „Детство мое“,  с участието на Емилиян Бърдарски и Мишел Петрова.  Актрисата Маргарита Костова ще увлече деца от публиката в театралния спектакъл „Улица "Радост”. Банкя ще достави радост и на всички онези деца, които ще пристигнат  с подареното им от  БДЖ пътуване с атракционна ретро мотриса.  Ще има и други изненади, особено след като водеща ще бъде актрисата  Димитрина Василева.  Събитието е част от Календара с културните събития на Столичната община за 2022 г.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин