Беглика фест 2017 - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Авг
23
Беглика фест 2017
ДАТА: Oт 23 Август 2017 до 27 Август 2017 МЯСТО:
Добави в календара
Беглика фест 2017

Музиката на Беглика фест 2017 - пътешествие във времето и културите


Музикалната програма на Беглика фест тази година обединява както нови, така и добре познати експериментални, авторски български проекти в областта на етно, джаз, електро-ембиънт и аудио-визуалното изкуство. Потапяйки ни в един мистичен свят, музиката на Беглика ще разкрие нови пространства и ще ни изпрати на пътешествия във времето, културите и различните местонахождения на тялото, ума и духа.


На Каба сцената ще излязат Vataff Project, Zeyra, Иван Шопов и Лора Желязкова, Acoustic Soul, Основно Ветрове, Лоши Петли, Тулпа, Soulfia, Darry & Eero, Imagine и редица други доказани имена на българската и международната сцена.


За разлика от предишни години, музиката на голямата сцена ще утихне малко след полунощ. Музикалните емоции ще продължат в по-интимна акустична атмосфера около беглишките огньове.


ПЪЛНА МУЗИКАЛНА ПРОГРАМА


Сряда, 23 август


Tui Mamaki


Tui Mamaki e певица от Нова-Зеландия, която живее и твори в София. Позната е на българската клубна сцена от участията си с Kottarashky & The Rain Dogs. Ще чуем песни от новия й самостоятелен албум вдъхновени от българския фолклор.


Лоши Петли


Лоши Петли създават авторска музика, която включва песни на български език и инструментални композиции, често с филмово или театрално звучене. В музиката си търсят експеримента, съчетават различни музикални стилове, между които авантгард, джаз, български фолклор и други. Групата е сформирана от Алексей Николов и Петко Чернев, които се познават и свирят заедно от ученици.


Четвъртък, 24 август


Soulfia


Soulfia е отворен проект от "пътуващи музиканти", които осъзнават естествения процес на хармонизиране чрез музика. Фокусът на музикални вибрации варира от Балканите до Близкия Изток с класически, традиционни композиции и песни с автентично фолклорно звучене предимно от България, Македония, Гърция, Турция, Сирия, Иран, Арабския полуостров.


Дари & Ееro


Музикална разходка във времето и културите, вдъхновена от мястото и от хората с различни инструменти като гъдулка, игил, китара, гайда, хармоника и различни перкусии, съчетани с обертоново пеене от Монголия и Тибет.
Драган Милев – Darry, Eero и гост музиканти.


Acoustic Soul


Музикалните стилове, които свързват изпълнителите от Acoustic Soul са най-различни, но се обединяват под белега на джаза и неговите импровизации. Ярко се открояват изпълненията от ерата на суинга, както и фламенко, танго, боса нова.
Илко Градев – акордеон
Иван Стилянов – китара
Петър Йорданов “Бъни” – перкусии


Петък, 25 август


„Glowing Branches”
Иван Шопов & Лора Желязкова / Ivan Shopov & Lora Zhelyazkova


В тишината на нощта, Иван Шопов и Лора Желязкова представят дебюта на проекта си "Glowing Branches", в който съчетават звука от модуларен синтезатор с реактивни към него образи. Така те се потапят в мистичен свят, зареден от деня, и разкриват пространство от ехо и светлосенки, които сънуват нощем дърветата.


Българският музикант, продуцент и визуален артист Иван Шопов (познат още като Balkansky/Cooh) е представял музиката и изкуството си в Европа, Южна Америка, Азия и Австралия. Издавайки за едни от най-големите музикални компании в света, музиката му достига до всички крайща на света. Зад гърба си има и два албума с проекта БALKANSKY в колаборация с Теодосий Спасов и Иво Христов, а през 2017та издава и най-новия си албум в колаборация с народните певици от "Авигея".


Лора Желязкова е визуален артист, който експериментира със смесването на аналоговото и дигиталното, за да създава пространствено-ориентирани проекти. Все по-силният й интерес към динамиката на времето, светлината, нейната проекция и отражение, технологиите и тяхното приложение в областта на изкуствата я насочва към визуализацията на музика, създаването на интерактивни инсталации и работата с нови медии, и технологии.


Зейра / Zeyra


ZEYRA е новият авторски проект на музиканта Веселин Митев (познат от Исихия, Кайно Йесно Слонце, Vataff project). Проектът работи с различни гост-музиканти в областта на етно музиката. Новото в ZEYRA е електронното звучене, смесено с акустичния привкус на балканските вибрации.


Веселин Митев – композиции, каба гайда, дудук, фуяра, вокали
Петър Тодоров – дарбука, томбак, рик, електронни перкусии
Петър „Бъни“ Йорданов – кахон, тарамбука
Станислав Стоянов – тъпан


Тулпа / Tulpa


Тулпа е модерен, иновативен авторски проект на Алексей Цветанов (перкусионист и саунд инжинер на Кайно Йесно Слонце) с динамичен електонен саунд, филмова атмосфера и трайбълистичен бийт.


Събота, 26 август


Основно Ветрове


Основно Ветрове е нов проект на Петър Йорданов – Buny, добре познат от групата Оратница. Новият музикален инструмент „хенгдръм“ е в основата на музиката. Преплитайки се с африканска калимба, австралийско диджериду и други инструменти, Основно Ветрове e пътешествие из различните местонахождения на тялото, ума и духа.
Петър Йорданов-Buny – кахон, луупър, хенгдръм, бас, калимба, перкусии
Станислав Спасов – Стенли – флейта, сантур, диджериду
Константин Кучев – ситар, цигулка


Vataff Project


Vataff Project е отворен и променящ се проект, в който Виктор Маринов работи с различни гост-музиканти. От 2001 насам Vataff Project е смесица от абстракции, eлектронна музика, бийт и етно инструменти от цял свят, придружени с визуално представяне. Проектът има пет издадени албума до момента. Участвал е на множество фестивали по света и в България. Проектът има характерен звук и концепция, движеща се на границата на стилове като психеделик, техно, ембиънт и трип-хоп с гост музиканти Веселин Митев – дудук, фояра и Петър Йорданов-Buny – перкусии.


Victor’s Mob


Victors Mob е тек-хаус проект на Виктор Маринов. Той е винил DJ и продуцент. Негов е и лейбъла Port One Records.


Неделя, 27 август


Imagine


В творбите им, които са изцяло авторски, може да се долови смесица от стилове като джаз, соул, реге, алтърнатив рок, трип хоп, психаделични и ембиънт елементи.
Елена Бърдарска – вокал
Венцислав Джоков – китара
Ивайло Игнатов – кахон
Христо Стоев – бас


***


БЕГЛИКА ФЕСТ 2017 – ПРЕСЪТВОРЕНИЕ ЗАПОЧНА ДНЕС КРАЙ ЯЗОВИР ГОЛЯМ БЕГЛИК В РОДОПИТЕ


Деветото издание на най-стария еко фест в България Беглика фест събира общност от съмишленици - свободни хора, ентусиасти и мечтатели, които търсят хармония с природата и среща с близки по дух хора. 


Прекрасно слънчево време и богата програма очакват посетителите на феста. Музика, цирк, куклен театър, импро-джем сцена, десетки работилници, срещи и дискусии, кътове за четене и настолни При, детска градина, разходка с кон, канута, алпийски тролей, висящи палатки и други атракции са част от възможностите, които Беглика фест 2017 предлага.


В първия ден на феста публиката пристига от обяд и до вечерта вече има около 500 човека във фестивалната зона. 


Вечерта започна с музика на австралийската певица Туи Мамаки, която изпълнява български фолклор. Продължава с официално откриване на феста и завършва с концерт на групата Лоши Петли, чиято музика съчетава различни стилове като авангард, джаз, български фолклор и други. 


 Вече втора седмица десетки доброволци работят на място по изграждането на фестивалната зона и къмпинга – сцени, заведения за хранене, система за разделно събиране на отпадъци, компостни тоалетни, душове, декорации и табели за беглишката атмосфера. Отпадъците от целия феста се събират разделно в десет пункта, като има компостери за хранителните отпадъци, които ще се превърнат в почва до следващото издание на феста.


Пътят от Батак до паркинг зоната на феста е в отлично състояние и придвижването до там е лесно. Организаторите насърчават колите да бъдат оставяни на паркинга до язовирната стена, от където посетителите на феста могат да се придвижат до фестивалната зона с моторни лодки.


Билетът за петте дни на феста е на цена от 70 лв. Еднодневният билет е 20 лв. Предлагат се семейни билети, при които цената е по 60 лв. на човек. Децата до 14 години участват безплатно.


НОВА е възможността за закупуване на билет Уикенд, който е на цена от 50 лв. и важи за трите дни петък, събота и неделя.


БИЛЕТИ могат да се закупят в мрежата на Ticket Logic Bulgaria.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин