Беглика фест 2016 - Родопите, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Авг
25
Беглика фест
ДАТА: Oт 25 Август 2016 до 29 Август 2016 ЧАС: 09:00 МЯСТО:
Добави в календара
Беглика фест

Лятото е в разгара си – време на енергия, зареждане, преживявания, а само след малко повече от месец на беглишките поляни ще преоткрием енергията на Пробуждането, ще търсим заедно своите Ключове, отвъд границите на всекидневието…

Беглика Фест 2016: Отвъд границите

Програмата на тазгодишното беглишко приключение продължава да се обогатява с артисти, които ще бъдат наши гидове по пътя отвъд границите на традиционното и очакваното.


Диригентът визионер Йордан Камджалов
Един от най-талантливите и обещаващи творци на България става част от Беглика Фест 2016. След шеметна международна кариера в Европа и Далечния Изток, Йордан Камджалов се завръща в България, за да създава. За да достигне до дълбините на българския дух, скрит във всеки от нас, Йордан Камджалов създава концептуалния проект Музикална лаборатория за всички. Музиката, точно както човешката душа, няма граници. И е нужна само общата енергия на всички ни, за да достигнем най-чистите си висини. А форматът Музикална лаборатория за всички е общото съ-творение, което за първи път ще се случи извън София, а Йордан Камджалов ще ни поведе по пътя към един експеримент... Беглика ще пее! 

Виртуозът на Ней – Burak Malcok 
С мисията да достигне най-крайните кътчета на музикалното измерение, майсторски владеещ традиционния инструмент ней, BURAK MALÇOK достига до сетивата на публиката с виртуозния си стил. BURAK MALÇOK  работи заедно с Mercan Dede (DJ Arkin Allen),  с когото създава създава уникална смесица от традиционно звучене, електроника и визуализация, което ще видим на беглишката сцена под името Divine Journey. Специално за Беглика Фест 2016, те подготвят и специален танцов пърформанс на традиционни дервиши.
Обвит в тайнственост и вдъхновяващ в своето изпълнение, Burak Malcok ще ни разкрие едно цялостно завръщане към човешкото.
 
Беглика: Посоки


Осмото издание на Беглика Фест има своите традиционни три  направления.
Gene Keys България и Център Мандала са основните водещи в Здраве и Себепознание. Заедно с тях ще се докоснем до движението Фалун Дафа – редица семинари и практики, които ще ни запознаят с далечната източна практика.
Приключенската програма се обогатява с предизвикателства по вода с Диви, които ще ни учат на SUP (сърф с гребло). Обменът на знание ще бъде в няколко основни насоки – ще говорим за Нови форми на живот, Иновации, Storytelling и Работа в екип.  Сетивните приключения Беглишки нинджи и Островът на тишинавтите ще предизвикат нашите сетива, а нашите Сцена и изкуство са пълни с уникални творци.
Освен Музикалната лаборатория за човека, на сцената на Беглика ще видим и Burak Malcok, енергичния [DUNKELBUNT] и носителите на Грами Deep Forest. Към тях се присъединяват шведското етно чудо Markandeya, гръцките фурии Koza Mostra, пленяващата Влада Томова,  лъчезарните Авигея и енергията на Man of No Ego. Към всичко това – добавете и цветовете на изкуството на Цирков театър „Нибрай“, Playback театър „Тук и сега“, Цирк Combino.


Информация за участие и доброволчество на фестивала, както и детайли по настаняването и транспорта можете да откриете на сайта на фестивала.

Билети - тук.


Събитието във Facebook - тук.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин