Безплатен урок по таекуондо в Декатлон - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Авг
09
Безплатен урок по таекуондо в Декатлон
ДАТА: Oт 09 Август 2014 до 10 Август 2014 ЧАС: 16:00 МЯСТО:
Добави в календара
Безплатен урок по таекуондо в Декатлон
Източник: Декатлон

Учтивост, почтеност, постоянство, самоконтрол и непоколебим дух – все качества, които се стремим да възпитаме в себе си, в децата, в другите. Това са обаче и принципите на таекуондо - корейско бойно изкуство с над 2000-годишна история. Създадено с цел самозащита, то се развива като начин за трениране на тялото и духа и е един от Олимпийските спортове. На 9 август от 16 до 17 часа в Декатлон Подуяне и на 10 август от 11 до 12 часа в Декатлон Витоша ще се проведе открит урок по таекуондо от клуб Таекуондо Фитнес за всички възрасти. Адресите на магазините на Декатлон можете да откриете тук.


Ето и още няколко причини да се включите:


Таекуондо като физическо упражнение


Таекуондо е отлична система за физическо възпитание както за деца, които тепърва се развиват, така и за възрастни, желаещи да са в добра форма. Гъвкавостта, която таекуондо развива, е от полза за по-доброто телодържане, намаления риск от травми, премахване от вредния ефект от продължителното застояване на тялото. Средствата и методите на таекуондо развиват издръжливост, бързина, сила и добра координация, което го превръща в комплексно средство за физическо възпитание. То е отличен начин да се освободим от натрупания през деня стрес.


Таекуондо като метод за обучение


Таекуондо тренира тялото, но развива и ума. Целта на обучението по таекуондо е да стимулира и двата аспекта, за да помогне при изграждането на личността. Практикуващите таекуондо получават повтарящи се уроци по етикет заедно с практичните бойни умения, които помагат за изграждането на характер. По време на тренировките в Декатлон ще бъдат демонстрирани основни удари и блокове и специфични упражнения за всички възрасти.


Таекуондо като социална интеракция


Човек не може да намери истинското значение на таекуондо, като тренира сам. Тренировката се извършва под наставленията на треньор или по-напреднали ученици, които не само преподават техники, но са и отговорни за преподаването и демонстрирането на искреност в тренировката, необходима за откриването на красотата на таекуондо. За да усети истинското значение на таекуондо, практикуващият трябва да е истински откровен.


Истинският практикуващ осъзнава, че таекуондо е начин, процес, а не само средство за постигане на крайна цел като бойни умения или медали. Това е парадоксът на “До” (от корейски – път, изкуство) - истинският практикуващ, който цени вътрешния процес на развитие повече от външните награди, обикновено развива най-добрите умения. Таекуондо е път за модерния човек да се завърне към състояние на хармония между тяло, съзнание и дух.


Таекуондо за деца и възрастни


Таекуондо е за хора от всички възрасти и не, не е късно да започнете още днес. Много хора смятат, че бойните изкуства са само за състезатели. Това е вярно, доколкото се състезавате сами със себе си. Това е най-важното състезание. Системата в таекуондо предоставя ясни и достижими цели, които всеки човек, без значение от неговата възраст, може да постигне.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин