Безплатни автобуси до Витоша – за велосипедисти и пешеходци - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Юли
09
Безплатни автобуси до Витоша – за велосипедисти и пешеходци
ДАТА: Oт 09 Юли 2016 до 25 Септември 2016 МЯСТО:
Добави в календара
Безплатни автобуси до Витоша – за велосипедисти и пешеходци
Източник: Лидл България

Витоша очаква туристи и велосипедисти с безплатните автобуси „Зелена линия Витоша“


Инициативата на Лидл България стартира за шеста година. От автобусите могат да се възползват пешеходци и велосипедисти до маршрутите за преходи на Дендрариума и Златните мостове и байк трасетата от х. Алеко и с. Железница.


Стартът им е планиран за 9 юли (събота). Предвид текущите ремонти в София, трасетата на линиите са с промени, но всички спирки по линиите се запазват като миналогодишните.


БЕЗПЛАТНИ АВТОБУСИ ЗА ВЕЛОСИПЕДИСТИ


Безплатните автобусни линии за велосипедисти, реализирани за първи път у нас от Лидл България, стартират за трети пореден сезон. Колоездачите ще могат да ползват безплатния транспорт, за да се качват в полите на Витоша и екстремните трасета от Бай Кръстьо и хижа Алеко, както и за достигане до по-лесните маршрути от с. Железница.


Аавтобусът, предназначен за хора с велосипеди, е с променена начална спирка, но междинните и крайни спирки остават непроменени -  от “Зоопарка“ през Бай Кръстьо до хижа Алеко, а вторият маршрут ще се движи от НСА (спирка Студентски град – Колелото на автобуси 280, 94, 294), през с. Бистрица до с. Железница.


Автобусите са еднопосочни и са предназначени само за хора с велосипеди до запълване на капацитета на превозните средства.


Часовете на потегляне са 08:20 ч. и 10:30 ч. от началните спирки.


42576


БЕЗПЛАТНИ АВТОБУСИ ЗА ПЕШЕХОДЦИ


В събота, за шеста поредна година, стартира и Зелена линия Витоша за пешеходци. Тя дава възможност на всички любители на разходките сред природата да се придвижват лесно, удобно и безплатно до Дендрариума и Златните мостове. През изминалите четири години над 30 000 софиянци и гости на града са използвали безплатния превоз, за да се отдадат на почивка сред сенките на Витоша.

За разлика от велоавтобусите, при Зелена линия Витоша автобусите ще се движат двупосочно. И тази година те ще тръгват съответно в 8:00 ч. и 9:00 ч. от стадион „Васил Левски” и в обратната посока в 17:00 ч. и 18:00 ч. от „Златни мостове”.


Всички маршрути на Зелена линия ще се движат през уикендите и официалните празници между 9 юли и 25 септември.

Лидл България ще предложи през новия сезон още активности и възможности за прекарване на свободното време във Витоша. Новини и повече информация за Зелена линия Витоша може да намерите тук.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин