Бисера Прахова – изложба живопис - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Окт
21
Бисера Прахова – изложба живопис
ДАТА: Oт 21 Октомври 2021 до 05 Ноември 2021 ЧАС: 17:00 МЯСТО:
Добави в календара
Бисера Прахова – изложба живопис

Галерия Артепредставя живописната изложба на Бисера Прахова, която ще се проведе в периода
21.10.-05.11.2021 г. Откриване не се предвижда, но вернисаж ще се проведена 21-ви октомври от 17:00 до 19:00 ч.


За качествата и за дарованията на даден художник освен всичко друго, бихме могли да съдим и по това как и доколко е в състояние да ни изненадва всеки път без при това кардинално да променя своите възгледи и да изневерява, по една или друга причина, на своето пластическо кредо.


Примерът с настоящата изложба на Бисера Прахова недвусмислено потвърждава тази максима.


Експозицията представя последните и творби. Това са пейзажи с маслени бои, пронизани от лирическо светоусещане. В своето мълчаливо „събеседване“ със зрителя авторката е искрена, непринудена, преодоляла условности, конвенции и постановъчни решения. Мотивите, които подбира, са напълно естествени, делнични, „тихи“. Те са изпълнени с тънко поетично чувство, за което не са били необходими специални стимули от гледна точка на обичайните живописни ефекти.
Бисера Прахова съумява да открие смълчаната прелест на крайбрежните мотиви и да я изрази с една своеобразна съзерцателна „пантеистична“ живописна нагласа. Формите и пространствените планове, чезнещи в някаква омара, са третирани без ясни контури и без отчетливи светлосенки. Те са сякаш обвити във фина, прозрачна пелена, интерпретирани в леко сфумато, което обгръща средата и природните субстанции. Естественият пластически изказ на подобни усещания са монохромните тоналности.


Очарован от тези образи, зрителят начева своеобразен диалог с претворената от художничката природа, който в крайна сметка го отвежда към глъбините на неговата собствената индивидуалност.

Коментирай
Други събития
Дек
17
-
Дек
22
CHRISTMAS WRAP UP MARKET @Oborishte 5
Изкуство София, България
Добави в календара
Абонирайте се за нашия бюлетин