Блок Кино 2017 - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Юли
24
Блок Кино 2017
ДАТА: Oт 24 Юли 2017 до 03 Август 2017 ЧАС: 20:45 МЯСТО:
Добави в календара
Блок Кино 2017

На кино в квартала, да, говорим за Блок Кино 2017


Летните вечер за трета поредна година ще бъдат кино вечери с Блок Кино. Тази година проектът включва 15 безплатни прожекции на игрално и документално ново българско кино в 10 квартала. Стартът ще бъде на 24-и юли в квартал Княжево.


Как да опишем Блок Кино - може би промяна? Промяна във възприемането на скучната градинка пред блока или познатия училищен двор, както и промяна в представата на много зрители за ново българско кино. Тази промяна се случва бързо- за час екипът на Блок Кино и верните доброволци подреждат столове, екран озвучаване, проектор и в 20 часа теренът за прожекцията е готов. Тук няма значение дали избираме градинката зад блока, Северен парк или двора на кварталното училище. От 20:45 започва лятната кино магия под открито небе с интересни български филми и истории, които, както в клишето, “не ни оставят безразлични”. Блок Кино започва на 24юли в Княжево, следват Младост, Хиподрума, Света Троица, Надежда, Гео Милев, Дружба  и така до 16ти август.


Ето и повече за историите, които ще гледаме това лято. И тази година Блок Кино включва 2 програми - Блок Игрално Кино и Блок Документално Кино. Като част от игралната програма ще бъдат показани 20 пълнометражни и късометаржни филма, сред които “Каръци” на режисьора Ивайло Христов, “Жажда” на Светла Цоцоркова и “Урок”  с режисьори Кристина Грозева и Петър Вълчанов.


В партньорство с ИКЕА тази година Блок Кино представя Блок Документално Кино - документалната програма на проекта включва едни от най-добрите нови български документални филми от последните години. Зрителите ще се срещнат с истински истории за истински хора на местата, където се случва живият живот. Филмите ще ви разсмеят, натъжат, изненадат и със сигурност ще бъдат тема за разговори с приятели, които започват с “Вчера в Гео Милев гледах..”.


Част от програмата ще бъдат филма “От Кремона до Кремона” с режисьор Мария Аверина, който можете да гледате на 1 август от 20:45 в двора на 51 СОУ Елисавета Бгряна в квартал Хиподрума и “Дългият път към дома” Боряна Пунчева, който ви очаква на 3 август в квартал Изток.


Повече за филмите част от програмата можете да видите на сайта на проекта.


И да не забравяме всички прожекции част от програмата на Блок Кино са вход свободен.


Проектът Блок Кино е организиран от Сдружение АС с подкрепата на Програма Култура на Столична Община.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин