Bodies Revealed - човешкото тяло - разкрито и реално - изложба 2013 - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Апр
25
Bodies Revealed - човешкото тяло - разкрито и реално - изложба
ДАТА: Oт 25 Април 2013 до 27 Октомври 2013 ЧАС: 10:00 МЯСТО:
Добави в календара
Bodies Revealed - човешкото тяло - разкрито и реално - изложба
Източник: Bodies Revealed

Впечатляващо реална изложба, която ще разкрие тайните на човешкото тяло. Още от незапомнени времена, едни от най-големите умове на планетата са изучавали и описвали човешкото тяло. Мислители като Аристотел, Платон и Хипократ са посветили талантите си на физиката и структурата на организма ни.


Към тях, разбира се, трябва да добавим и едни от най--великите артисти на всички времена като Леонардо Да Винчи, Микеланджело и Рембранд. Всички те са допринесли с творчеството си за изучаването на човека, комбинирайки изкуство и наука. Но защо всички са изучавали и са се интересували толкова много от човешкото тяло?


Отговорът не е толкова труден - тялото ни е единственото нещо, с което сме неразделни през абсолютно целия ни живот. Изучаването му ни дава най-практическата и полезна информация. Най-странното е, че всеки човек знае колко е важно да разбира тялото си, но голяма част от нас, не се замислят и вредят на най-важния си спътник в живота. Нездравословно хранене, липса на движение, прекаляването с алкохол и цигари или други вредни напитки и храни все повече застрашават здравето ни.


Повечето от тези навици за нас за ежедневие, но са истинско изпитание за тялото ни и доста често са породени от незнание от наша страна. За съжаление, огромна част от болестите са причинени от точно това неразбиране и незнание как да се грижим за тялото си.


8 удивителни факта за човешкото тяло


Най-доброто лекарство против всички болести е редовната грижа за нашия най-верен другар и спътник в живота. За да разбираме нашето тяло, трябва да го изучаваме постоянно. За тази цел вече не е необходимо и да имаме медицинско образование, защото изложбата "Човешкото тяло - разкрито и реално" е създадена с една единствена цел – да ни помогне да научим повече. Всички експонати в изложбата са впечатляващо реални и показват без никаква визуална намеса истинската същност на частите на тялото. Моделите са изложени така, че да могат да бъдат разгледани от всички страни много детайлно, защото най-добре се учим, когато гледаме.


Изложбата "Човешкото тяло - разкрито и реално" разкрива един друг поглед върху нашето тяло. Посетителите могат да се запознаят с мускулната, скелетната, храносмилателната, репродуктивната, дихателната, отделителната и кръвоносната системи, както и с кожата, жлезите, ноктите и косата на Човека.


Повече информация за събитието и за цените на билетите ще намерите тук.

Коментирай
Камен, 16.09.2013 | 00:12
Kолкото по-добре познаваме собственото си тяло, толкова по-дълго и в по-добро здраве ще живеем.
Истинският Типун, 15.08.2013 | 15:27
Страхотно. Звучи ми като изложба за пастърма. Ще идя да видя за какво става дума.
Dimana Dyakova, 26.04.2013 | 17:19
Много приятни цени са сложили ... За съжаление непоносими за голяма част от заинтересованите.
Абонирайте се за нашия бюлетин