Бунище Земя - документален филм - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Фев
02
Бунище Земя - документален филм
ДАТА: 02 Февруари 2016 ЧАС: 19:00 МЯСТО:
Добави в календара
Бунище Земя - документален филм

Прожекция на филма “Trashed” (Бунище - Земя") ще предизвика столичани да се замислят какво се случва с боклука на София

2 февруари 2016 г. от 19 ч. в Дом на киното


Билет: 3 лв. (на входа на киното)


Екипът на „Дни на предизвикателствата“ се старае да популяризира от своята трибуна екологичните каузи и ключови граждански инициативи, насочени към подобряване на природната и градската среда. Затова организаторите, съвместно с екологично сдружение “За Земята”, се включват в кампанията срещу проекта на Столична община да се изгарят отпадъци в ТЕЦ-София с прожекция и дискусия по темата.

Събитието ще започне с презентация на експертите от “За Земята”, които ще разкажат за пътя на боклука в столицата, за ефекта от горенето на отпадъци в ТЕЦ-София върху “чистия” софийски въздух, който дишаме всеки ден. Ще се представят и добри решения на проблема с боклука в други български общини.

Ирена Събева след това ще ни покаже как да компостираме сами и то в градска среда и как Княжево се превърна в първия квартал с общностно компостиране. Ирена беше част от Дни на предизвикателствата с обучението си “Предизвикай се да компостираш”.


Трейлът на филма:



"Бунище - Земя" е едно от най-силните документални заглавия за световния проблем с отпадъците.
На каква опасност са изложени хората и околната среда заради замърсяването на въздуха, земята и морето с отпадъци? Защо изгарянето не е решение и колко сериозно отрицателно влияние има то върху здравето на хората? Как всеки от нас може с малка промяна в навиците си да намали ежедневния боклук? За да намери отговори на тези въпроси, кинозвездата Джеръми Айрънс разговаря с учени, политици и обикновени хора по целия свят. Във визуално отношение и с емоционалното си въздействие филмът е едновременно страховит и красив, „Бунище земя” отвежда Джереми Айрънс на едно пътуване, изпълнено с изумление, разкрития и надежда.

До 31 януари тече подписка срещу горенето на отпадъци на територията на Столична община, организирана от инициативна група на граждани, живеещи в район Сердика - най-близо разположения столичен район до ТЕЦ-София. Можете да разберете повече къде да се подпишете в подписката в страницата на кампанията във фейсбук - Не на изгарянето на отпадъци в София.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин