Чиста Струма – заедно да изчистим реката - Кюстендил, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Сеп
26
Чиста Струма – заедно да изчистим реката
ДАТА: 26 Септември 2021 ЧАС: 10:00 МЯСТО:
Добави в календара
Чиста Струма – заедно да изчистим реката

Нека всички, обичащи природата, на 26 септември (неделя) в слънце или дъжд, да се съберем на бреговете на Струма в района на Кюстендил и за един ден да извадим колкото се може повече от натрупаните по бреговете на реката отпадъци. Организаторите отговорност нови боклуци да не попадат в реката.


С обединени усилия на община Кюстендил и на много съмишленици от района ще бъде осигурена добра организация, място за паркиране, материали за почистването, извозване и депониране на събрания боклук, и ще ви очакваме с настроение и смисъл.


От миналата година организаторите са се захванали да намерят решение на проблема с ужасното замърсяване на Струма и са на път да се справят. Сега имаме нужда от много хора, с които да изчистят натрупания боклук.


Защо го правят?


Преди година Методи от Хармоникаи двама негови приятели започнаха да отделят време и да събират боклука от Струма до село Долна Гращица. Постепенно се включиха още хора и примерът му увлече исега екипът на Хармоника прави всичко възможно, за да спре източниците на нови отпадъци към реката и да изчистим тези, които са вече там. Те срещат много подкрепа и много активни хора на място, с които сме сигурни, че нещата ще се случат и най-сетне Струма да потече чиста, а Методи и приятелите му да могат да се захванат с друго.


Надяваме се, че това ще е и пример за много други хора в България и ще мотивира и други организации да се обединят и да се справят със замърсяването на реките там, където живеят и работят.


В работата ни в Хармоникавинаги търсим най-отговорните решения, независимо дали е за чиста храна или за чиста река, за да можем да даваме пример с действията си и на другите.


Заповядайте на 26 септември заедно със своите деца, приятели, роднини и колеги. Трябва да сме много, за да се справим.


Ето и кои са пунктовете:
Пункт 1 - под Конявски мост срещу бензиностанция Петрол. Местоположение


Пункт 2 - при помпената станция. Местоположение.


Пункт 3 - под Трънолажкия мост. Местоположение


Пункт 4 - квартал Изток, точно до моста. Местоположение.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин