Chivas Gourmet Salon 2013 - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Дек
04
Chivas Gourmet Salon 2013
ДАТА: Oт 04 Декември 2013 до 06 Декември 2013 МЯСТО:
Добави в календара
Chivas Gourmet Salon 2013
Източник: Chivas Gormet salon 2013

Четвърто издание на Chivas Gourmet Salon или гурме културата като част от живота на съвременния човек. Когато едно събитие е устояло на времето четири последователни сезона, това означава, че е намерена точната формула, най-добрите партньори и подходящото време за неговото провеждане.


Проявата търпи възходящо развитие, като всяка следваща добавя нещо ново и обогатява формата му. Участниците получават интензивни и директни  срещи с точните клиенти и усещат пулса на пазара, а посетителите – неповторимо  кулинарно изживяване и разширяване на познанията си за актуалните продукти и тенденции от света на висшата мода в кулинарията. 


По този начин Chivas Gourmet Salon се утвърди като успешна и добра традиция на българския пазар и се превърна в пресечна точка на производители и търговци на висококачествени храни, напитки, аксесоари, луксозни подаръчни стоки и услуги с почитателите на гурме културата и изискания вкус.


С какво ще ви изкуши Chivas Gourmet Salon 2013


Качествени високоалкохолни напитки от бранд листа на Перно Рикар България и по-специално по време на изложението ще имате възможност да се докоснете до лимитираната серия Chivas Made for Gentleman (”Създаден за джентълмени”). Партньорството на производителя на уиски  с английския дизайнер на костюми по поръчка - Партик Гранд е вдъхновило създаването  и на изисканата лимитирана кутия, която изящно допълва лукса на Chivas Regal 12YO.


Всеки ден от изложението ще бъде под знака на различна напитка – изисканото шампанското Muum ще се разлива на 4 декември, уиски Chivas 12 и 18-годишно ще шества на 5 декември, а финалът е отреден на The Glenlivet, отлежало 15 и 16 години.


На изложението ви очаква и отбрана селекция вина на едни от най-добрите български изби - Анжелус Естейт, Стримон, Мидалидаре, Вила Юстина, Едоардо Миролио, Мараш, Винарска изба Марвин, Винекс Преслав. Ще се дегустират и вината на турската изба Каваклъ Дере, представени от фирма Геслин,  както италиански вина от различни региони. 


Глоуб Дистилърс ще представят вината от серия Пагане, продукцията на Вила Любимец, както и вече утвърдените и качествени вина с марка на Тера Тангра, класическите и най-нови ракии на Вини Сливен, както и италианско пенливо вино Prosecco.


Компания ВиВенда ще представи за първи път на българския пазар бавно отглеждано и с уникални качества френско „царевично“ пиле и американски ростбийф и стекове от сърцето на щата Небраска, отличаващи се с превъзходен вкус и крехкост.


От Gala Drinx Ltd. ще ни изненадат с богатата гама британски и американски бири като Crabbie’s - популярна шотландска бира с джинджифил, John Smith’s - най-продаваната червена бира във Великобритания,  прочутия ирландски ябълков ликьор Mickey Finn’s, Agwa de Bolivia - уникален ликьор от листа на кока, популярната шотландска безалкохолна напитка Irn Bru, Tetley - най-популярният чай във Великобритания, WKD - бутилиран коктейл от Острова и други алкохолни и безалкохолни напитки.


Компанията Елиоматик е представител на продукти с марката Henry Selection, чиято основна функция е да подбира и показва висококачествени продукти и услуги на добри цени.  Те ще ни поглезят с единствения по рода си черен пармезан с трюфели,  салами и деликатеси без глутен и консерванти -  салам Strolghino, направен от най-хубавото месо в бута, Фелино, уникален ръчно изработен салам, Кулателло - царското месо в прошутото с наситен вкус и аромат, различни вкусове био ризото без глутен и много лесно за приготвяне и много други кулинарни шедьоври от Ботуша.


Ще опитате трюфели  и трюфелни продукти – родно производство, представени от фирма Кипро и Ко – български производител, който притежава собствената трюферия с агробиологична база в Странджа планина. Ваклинов Фууд ще предоставят за дегустации опашка от скален лобстер, тигрови скариди, миди Сен Жак  и други морски дарове , агнешки котлети и различни видове паста, приготвена от майстор готвач от Гърция.


Гостите на Салона ще могат да се насладят и на пилешки специалитети от висококачествените продукти на Градус, приготвени по специална рецепта. Ще посрещнем и Никулден с рибни и други морски деликатеси,  предоставени от Морски дар 09. 


Кафе, кафе и пак кафе…


Компанията My Gourmet World e специализирана в печенето и доставянето на гурме кафета. Те се отглеждат в специални и идеални климатични условия и се отличават с липсата на дефекти в продукцията и изключителния вкус на кафето. Уникалните вкусове и аромати са резултат от специалните характеристики и компоненти в почвите, които се използват за отглеждане на кафето.


Директно от производителя компанията купува само кафета от сорта „Арабика”, идващи от плантации във високопланински райони, където са най-подходящите климатични  условия за отглеждане на кафе. Всеки ден посетителите ще могат да дегустират различни видове кафе от различни региони в света - Еспресо смес Импрешънс, Еднотипно кафе Славадор Руфати и Еднотипно кафе Етиопия Иргачеф. А така също и да опитат от едно лимитирано кафе от Панама – Гейша Личело. В света има само 870 кг от него, а в България има 30 кг.


Посетителите на изложението ще може да се насладят и на демонстрациите на баристика - гурме кафе с уникална рисунка (Лате Арт).


На щанда на Табак Маркет ще усетим екзотичния вкус на Карибите с пурите La Aroma del Caribe – ръчно свити от цели листа в лимитирани количества. За производството на тази серия са използвани кубински семена, отгледани в Мексико и невероятна бленда от отлежали никарагуански тютюни. Резултатът е неповторим вкус на дървесина и кожа, със сладък привкус. Ще опитаме и чаша кафе или чай Julius Meinel.  


Гостите ще могат да се освежат и с неповторимите на вкус и качества минерални води Acqua Panna и S.Pellegrino. Атракция за гостите ще бъде и възможността да опитат от шоколада на метър – българско производство.


Сладоледите Gelati разказват една истинска италианска история. В началото на 60-те години на миналия век Бенямино Менегин пристига в Германия и с него се ражда първата джелатерия от дългата и изкусителна история на Gelati. Сладоледите са приготвени по уникални занаятчийски рецепти, с цялата италианска традиция – изключителна гладкост, аромат и вкус, без консерванти и без изкуствени аромати и оцветители. Гостите на Chivas Gourmet Salon ще могат да опитат над 10 нови вида сладолед. 


На гурме като на гурме - благородна надпревара между ресторанти и майстори-готвачи.


Шеф професионалистите от Евро-Ток България (Европейското сдружение на готвачите), обединяваща  едни от най-креативните български готвачи, притежаващи международен опит от ресторанти със звезди Мишлен ще се представят  със свои спектакли пред публиката на Chivas Gourmet Salon 2013.


Вижте програма на ресторантите, представящи се на Chivas Gourmet Salon 2013!


Един от акцентите в тазгодишното издание на Chivas Gourmet Salon ще бъде и екзотичната азиатската кухня с представянето на индийския ресторант Тадж Махал и тайландския ресторант Blue Moon.


Още шеф-готвачи и ресторанти, които ще се напреварват за сетивата и сърцата на клиентите  - ресторант  “River Side”  с шеф Николай Димов, ресторант “Ателие" с  шеф Дико Томчев и шеф Дани Спартак, ресторант „IL Viaggio" с шеф Лука Саво,  ресторантът на Suit Hotel Sofia и други изискани заведения с техните майстори – кулинари.


Един от посетителите на Chivas Gourmet Salon ще получи пълна кошница с подаръци, от фирмите-изложители и колекция от списания Good Food.


Chivas Gourmet Salon 2013  ще бъде отворен за посетители всеки ден от 11.30 до 18.30  часа. Входът за изложението ще бъде с покани или с регистрация за вход на стойност 10 лева. Chivas Gourmet Salon се осъществява с изключителното съдействие на Евро-Ток България.


Заповядайте на Chivas Gourmet Salon! Очакваме Ви на празника на изисканата кухня и отбраните напитки!

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин