Дания във фокуса на Nordic Soundscapes - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Фев
15
Дания във фокуса на Nordic Soundscapes
ДАТА: 15 Февруари 2019 МЯСТО:
Добави в календара
Дания във фокуса на Nordic Soundscapes

Предстоящото издание на платформата за скандинавска музика Nordic Soundscapes ще обърне специално внимание на една от най-щастливите страни в света, а именно кралството на Дания.


Страната на Хамлет, Андерсеновите приказки, LEGO, Ларс Фон триер, с вълнуваща история и разцъфваща култура, е дом и на някои от водещите фигури на съвременната музикална сцена, като сред най-познатите имена се нареждат MØ, Anders Trentemøller и Kasper Bjørke.


Събитието ще се проведе на 15 февруари в TELL ME и се организира с помощта на Датското Посолство в България.


61417


Rangleklods by Robin Skjoldborg


Специален гост-селектор на изданието ще бъде Деница Чакърова, която ще стартира вечерта и ще ни потопи във вселената на датската инди и електронна музика.


Деница е едно от най-активните лица на културната ни столица за 2019 -  Пловдив.


60814


С нестихваща страст към музиката и дизайна, тя е действащата фигура зад платформата GOOD VIBES, основател и организатор на независимата общност PLOVDIV DESIGN TALK и UХ MeetUp Plovdiv.


Първото ѝ участие в София е след броени дни, на 15 февруари в TELL ME, където ще чуем специалния ѝ сет за Nordic Soundscapes. Изданието на вечерта се провежда с подкрепата на Датското Посолство в София, а благодарение на Деница вечерта ще започне с 100% датска селекция.


61415


Kasper Bjørke by Dennis Morton   


Въпреки скромните си размери, през последните години датската столица Копенхаген се превръща в същински културен център за съвременната електронна музика и творческа независимост. Culture box, един от най-големите клубове в града побира едва 400 души, множество различни събития са разпръснати из нестандартни локации из града, грамофонните плочи са високо ценени, въпреки трудната им достъпност, а нашумелият артистичен квартал Nørrebro - дом на редица изпълнители, продуценти и музикални фенове, вече е наричан просто “Кварталът”.


61416


Kenton Slash Demon


Вечерта ще продължи с резидентите на платформата - Самуил Кехайов и Мартин Илиев, с които ще левитираме из световете на скандинавската музиката. Селекциите им се реят между трип-хоп, инди, мелодичен хаус, отнесен поп, дарк електроника, експериментал и техно, и включва имена като Fever Ray, Prins Thomas, Little Dragon, Todd Terje, AURORA, Lindstrom, Múm, Björk, GusGus, Lulu Rouge, Lykke Li, Fallulah, Samaris, Sigur Rós, Kasper Bjørke, Trentemøller и oще безброй познати и непознати имена, идващи от Исландия, Дания, Швеция, Норвегия и Финландия.


60813


Самуил Кехайов и Мартин Илиев / Снимка: Plamen K


Събитието във Facebook следете тук.
Nordic Soundscapes следете тук:
FB: https://www.facebook.com/nordicsoundscapesbg/
INSTA: https://www.instagram.com/nordic.soundscapes/


***

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин