Дебат за Васил Левски в Националния военноисторически музей - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Фев
19
Дебат за Васил Левски в Националния военноисторически музей
ДАТА: 19 Февруари 2017 ЧАС: 11:30 МЯСТО:
Добави в календара
Дебат за Васил Левски в Националния военноисторически музей

НАЦИОНАЛНИЯТ ВОЕННОИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ И АСОЦИАЦИЯ ДЕБАТИ ОРГАНИЗИРАТ ПУБЛИЧЕН ДЕБАТ ЗА ЛЕВСКИ


В годината на Васил Левски, в деня, в който отбелязваме 144-ата годишнина от неговата смърт, Националният военноисторически музей и Асоциация дебати организират публичен дебат на тема: Полезно ли е за България идеализирането на Левски?


Събитието ще се проведе на 19 февруари (неделя) от 11.30 часа в Националния военноисторически музей на ул. „Черковна“ 92 в София.


Позициите „ЗА“ и „ПРОТИВ“ ще бъдат защитени от два отбора с по трима участника. Във всеки един отбор участниците ще са от различни поколения – един ученик, един младеж, завършил висшето си образование, и един реализирал се вече в професията си човек. Двете позиции ще бъдат подкрепени от радио водещите Ива Дойчинова и Симеон Колев, които са доказали, че могат аргументирано и пламенно да отстояват своето мнение.


Главно действащо лице ще бъде публиката, която ще излъчи победителя в дебата. Тя ще има възможност да задава въпроси на участниците. Родственици на Левски по линия на сестра му Яна ще определят най-добрия въпрос и ще наградят задалия го с едногодишен билет за безплатно посещение на НВИМ и филиалите.


Входът за дебата е свободен, а по случай годишнината от смъртта на Левски входът за експозицията на НВИМ на 19 февруари ще е на половин цена.


 


 


 

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин