Дни на отворените врати в Мелнишко - Мелник, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Фев
17
Дни на отворените врати в Мелнишко
ДАТА: Oт 17 Февруари 2018 до 18 Февруари 2018 ЧАС: 10:00 МЯСТО:
Добави в календара
Дни на отворените врати в Мелнишко

За втора поредна година, винарните в Долината на Струма се обединяват, за да обявят общ  празник за региона на Мелник„Дни на отворените врати“ по случай Празника на винарите и лозарите на 17-18.02.2018г. Предният уикенд, 10-11.02 е Фестивалът на Мелнишкото вино „Златен Грозд“ в гр. Мелник.


Целта е да се привлекат повече български и чуждестранни туристи в този емблематичен за българското вино край, за да могат да го опознаят и обикнат в цялата му прелест – чрез виното, храната, фолклора, традициите и природата. Фокусът е върху висококачественото вино от местни и международни сортове и върху възможностите за винен туризъм в местността. 


Участващите винарни са:  


Вила Мелник,с.  Хърсово
Златен Рожен, с. Капатово
Либера Естейт, с. Хотово
Орбелия, с. Коларово
Орбелус, с. Кромидово
Рупел, с. Долно Спанчево
Семейно Имение Зорница, с. Зорница
Синтика, гр. Сандански


Всяка изба е подготвила разнообразна програма за своите гости, включваща обиколки на винарните и беседи, дегустации, ритуал по зарязването, както и фолклорни, кулинарни и други събития. Повече детайлна информация можете да получите директно от всяка изба или в общата Фейсбук страница Винени Маршрути Мелник (Melnik Wine Routes) и общото събитие Дни на Отворените Врати в Мелнишко

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин