Дни на предизвикателствата - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Дек
02
Дни на предизвикателствата
ДАТА: Oт 02 Декември 2019 до 05 Декември 2019 ЧАС: 10:00 МЯСТО:
Добави в календара
Дни на предизвикателствата

Повече дни, повече локации и повече гости в   
15-тите Дни на предизвикателствата  (2-5 декември 2019 г.)


Тази година събитието ще се проведе в УАСГ и Френския културен институт


През 2019 г. „Дни на предизвикателствата“ – форумът, събиращ  в София изследователи и пътешественици  от цял свят, ще ни предложи не една и две изненади: фестивалните локации са вече две, гостите от чужбина са цели четирима, фестивалните дни са вече не три, а четири!


Тази година фестивалът, ежегодно организиран от магазини „Стената“, отбелязва своето 15-о издание между 2 и 5 декември в УАСГ и Френския културен институт. По време на събитието отново ще видим, чуем и съпреживеем приключения от различни точки на света, ще се насладим на красотата на природата и ще говорим за начините за нейното опазване.


67192


СПЕЦИАЛНИ ГОСТИ


За радост на всички почитатели на екстремните преживявания, пътуванията до далечни дестинации и невероятните  спортни постижения, сред чуждестранните гости, потвърдили участие, са Christophe Dumarest – гид и алпинист с впечатляващи изкачвания в Алпите и в други части на света; Evrard Wendenbaum – документалист, алпинист и изследовател на дивата природа на Мадагаскар, Гренландия и Индонезия; ултрамаратонецът Dion Leonard, световният рекордьор във височинния парапланеризъм Antoine Girard и други.


67187


ФИЛМИ И ПРЕЗЕНТАЦИИ


На сцената  на събитието ще видим и някои от най-новите филми, подпомогнати от големите марки с традиция при продуцирането на документалистиката в екстремните спортове. Такъв е катерачният Rotpunktна Patagonia, който ще видим премиерно у нас и подкрепеният от Berghaus Spectre – To The End of the Earth за една от най-вълнуващите скорошни експедиции в Антарктидана изключителния алпинист Лео Хоулдинг, както и индивидуални продукции като тази на Antoine Girard за неговия полет с парапланер над  Каракорум.  Владимир Павлов ще разкаже за премиерното си сноуборд спускане от връх Манаслу, а Виктор Варошкин, един от първите лицензирани алпийски водачи у нас, ще сподели какво е да бъдеш член на може би най-елитната организация на гидове в света. И тази година сцената на „Дните“ ще бъде трибуна пред голяма публика за Петър Ванев, който окончателно покори „Тройната корона“ по пешеходен туризъм в САЩ след като прекоси и последния маршрут по нея – Континенталния преход.


Феновете на бягането и ултрамаратоните ще бъдат зарадвани от представянето на Калоян Пейчев – Кофе и неговия рекорд за най-бързо скоростно преминаване по планинския маршрут Е4.С кратки видео разкази ще се включат и някои успешни  катерачки и алпинистки от Балканите като Алекс Тоткова. Думата ще имат и водещи планински водачи, спасители, катерачи и алпинисти, професионалисти във ветроходството и организатори и участници в състезания по планинско колоездене и други.


67189


ПОВЕЧЕ ДНИ, ПОВЕЧЕ ТЕМИ


На 2 декември във Френския институт ще се проведе конференция “Биоразнообразието – предизвикателство?“ с централна тема биоразнообразието и заплахите пред него в световен мащаб.  Лекционната част  ще продължи два часа (10-12 ч) , а след нея акцент в събитието ще бъдат филмите на френския фотограф и изследовател Еvrard Wendenbaum (17-19 ч). Eдно от най-нашумелите му заглавия е China Jam с участието на Sean Villanueva и Nicolas Favresse, a излезлият през миналата година филм Scoresby включва спиращи дъха кадри от експедиция с каяк в Гренландия. Входът ще е с предварителна регистрация и наличен тридневен билет за Дните.


И това не е всичко! Програмата тепърва предстои да се разширява и допълва – повече информация на www.predizvikatelstva.com


67191


ФОТОКОНКУРС


Вече отворен за кандидатури е и ежегодният фотоконкурс в рамките на фестивала "Дни на предизвикателствата", който  насочва фокуса на обектива както на любители, така и на професионалисти-фотографи, към най-актуалните теми за природата както в световен, така и в локален план. Темата тази година е „Биоразнообразие и дива природа“, а повече за него може да се види на https://rebrand.ly/ypel7j. Организатори и през 2019 г. са магазини "Стената" и Фотопавилион.


67188


БИЛЕТИ


В магазини Stenata и в системата на bilet.bg могат да се закупят тридневни билети за фестивала на цена от 30 лв. /билетът включва и филмовата вечер във Френския институт на 2 декември/. Важно: Само със закупен тридневен билет може да се извърши регистрация за конференцията на 2 декември във Френския институт. Регистрацията за конференцията предстои да бъде отворена.


67186


ОРГАНИЗАТОРИ И ПАРТНЬОРИ


“Дните на предизвикателствата” се организират със съдействието на Френски институт в България Institut français de Bulgarie, Sofia 2018 - Европейска столица на спорта, "Nissan – България“, Веолия - България, PhotoPavilion - Магазини за фотографска и видео техника , магазини Stenata и Агенция „Одисея-ин“, както и всички приятели и гости, които ще се качат на сцената на фестивала или ще се включат със свои снимки, разкази и преживявания.


ДНИ НА ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВАТА ОНЛАЙН


Официален сайт: https://predizvikatelstva.com/


Фейсбук: https://www.facebook.com/dninapredizvikatelstvata


Официално фейсбук събитие:  https://www.facebook.com/events/688960084928466/


Instagram: @predizvikatelstva.com

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин