Дни на предизвикателствата - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Дек
02
Дни на предизвикателствата
ДАТА: Oт 02 Декември 2019 до 05 Декември 2019 МЯСТО:
Добави в календара
Дни на предизвикателствата

14 филма ще видим в програмата на 15-тите Дни на предизвикателствата  (2-5 декември 2019 г.)


Фестивалът стартира в понеделник, 2 декември


2019 г. се оказа благодатна за фестивала „Дни на предизвикателствата“ в много отношения.  Освен, че фестивалните дни са вече четири (2-5 декември), разпределени в две локации (Френски институт и УАСГ), а гостите от чужбина са четирима ( Еврард Венденбаум, Антоан Жирард, Дион Леонард и Кристоф Дюмарес  плюс Жил Бьоф, лектор в деня на откриването), тази година публиката ще има възможност да се наслади и на цели 14 филма!


67763


Организаторите от магазини „Стената“  са подготвили разнообразна кино селекция за любителите на екстремните пътешествия, вълнуващите приключения, алпинизма и катеренето,
парапланеризма, бягането, ските и сноуборда, ветроходството  и цялостно, активностите сред природата.


По традиция, феновете на катеренето ще видят поредната 14-та порция щури истории от поредицата ReelRockTour. На голям екран, в Аула Максима в УАСГ, ще видим  и ChinaJam, носител на 21 награди за планинарско кино, продукция на специалния гост тази година Еврар Венденбаум, с участието на добре познатите герои Никола Фаврес и Шон Вилянуева, любимци в едно от предните издания на „Дните“. В INSIDEпък  ще видим един философски поглед към живота на странстващия по високите етажи на света Кристоф Дюмаре, друг специален гост, очакван с нетърпение да пристигне от Франция.


67761


Растящата аудитория на практикуващите парапланеризъм ще има удоволствиетко да се наслради на цели 3 заглавия, две от които на световния височинен рекорд в дисциплината  Антоан Жирар: на 2.12 във Френски институт – Полетът на кондора, а на 3.12 в УАСГ– “LostInKarakorum”. Тези филми Антоан ще представи лично. Очакваме на сцената да се качи и българската гордост акро парапланеризма Веселин Овчаров с неговия филмов проект „AcroCross: Страст за летене“, реализиран през 2019 г. в небето над Стара планина.


С наближаването на зимния сезон, две надъхващи ленти ще заредят със снежна емоция  и запалените скиори и сноубордисти. “SHELTERStepForwardThroughtheLegendaryAlps” с екологичен фокус в момента дебютира по европейските фестивали, премиера ще бъде и за София. По стъпките на изоставения албански курорт Брезовица тръгва независимият филмограф Елиас Елхард в „NARCIS”, който  поставя въпроса за политически обремененото минало на региона. Безспорно очакван с голям интерес е филмът „SPECTRE” за покоряването на един от най-високите антарктически върхове от екипа на Лео Хоулдинг, който е сред най-харизматичните личности, гостували на Дните.


Тазгодишният рекорд по европейския туристически маршрут Е4 на амбициозния ултрамаратонец Калоян Пейчев – Кофе ще видим премиерно на „Дните“,  претворен в документални кадри  за радост на почитателите на бягането, а тези, които предпочитат водните активности ще се заредят с морски импресии с „DreamOcean” на ветроходците от  „Вятър и вода“.


Вячеслав Стоянов, един от любимците на публиката на „Дните“, се завръща на сцената след три  годишно странстване по прашните пътища на Америка (Cycle4Recycle).   Още страхотни презентации за осъществени проекти и постижения от вдъхновяващи личности ще видим в четирите Дни на предизвикателствата. Пълната програма може да се види на www.predizvikatelstva.com


67762


По време на цялата филмова и презентационна програма в аула „Максима“, във фоайето на УАСГ ще се провежда традиционното изложение за целесъобразен начин на живот, спорт и свободно време. В експо зоната ще можем да разгледаме здравословните  суперхрани на „AncestralSuperfoods”, занаятчийските бирени марки „Айляк“ и „Витошко лале“ и ароматния спортен бленд на „DABOVCAFE“. Насочени към минимизиране на човешкия отпечатък върху природата  са восъчните кърпи за многократна употреба на LibyanaLave и бамбуковите сетове за храна BlueBioBox. Сред предложенията за спорт и туризъм  ще видим електрическите велосипеди E-MountainBike, програмите на курортния комплекс Пампорово, приключенска литература от издателство „Вакон“, техническите облекла на Omsightи практичните бандани за планина и свободно време на TOTEM.  Във фотографския кът както винаги ще са разположени Photopavilion, където на първокласни ноутбуци AcerConceptDвсички ще могат да разгледат финалистите във фотоконкурса „Дни на предизвикателствата“ на тема „Биоразнообразие и дива природа“.


„Дни на предизвикателствата“ стартират още в понеделник, 2 декември с конференцията „Биоразнообразието приветства публиката и ще сподели своята лична съпричастност към каузата на биоразнообразието и опазването на природата за нашия живот, на така важните за всички ни чиста вода, чист въздух. На следващия ден в УАСГ представители на Биологическия факултет и партньори на Софийска вода, част от Веолия, ще разкажат за съвместния научноизследователски проект "Жива вода" за оценка на екологичното състояние и биоразнообразието на водите по поречието на р.Искър.


В магазини Stenata и в системата на bilet.bg могат да се закупят тридневни билети за фестивала на цена от 30 лв. /билетът включва и филмовата вечер във Френския институт на 2 декември/. В трите дни на събитието на  място ще могат а се закупят и еднодневни билети на цена 12 лв.


“Дните на предизвикателствата” се организират със съдействието на Френски институт в България, Sofia 2018 - Европейска столица на спорта, "Nissan – България“, Веолия - България, SportDepot, PhotoPavilion - Магазини за фотографска и видео техника , AcerБългария, хотел „Будапеща“ магазини Stenata и Агенция „Одисея-ин“, както и всички приятели и гости, които ще се качат на сцената на фестивала или ще се включат със свои снимки, разкази и преживявания.


ДНИ НА ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВАТА ОНЛАЙН


Официален сайт: https://predizvikatelstva.com/


Пълна програма (с линкове към трейлъри) : http://predizvikatelstva.com/програма-2019-2/


Фейсбук: https://www.facebook.com/dninapredizvikatelstvata


Официално фейсбук събитие:  https://www.facebook.com/events/688960084928466/


Instagram: @predizvikatelstva.com

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин