Достъпното блато - дарителска кампания за Драгоманско блато - Драгоман, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Окт
23
Достъпното блато - дарителска кампания за Драгоманско блато
ДАТА: Oт 23 Октомври 2015 до 31 Декември 2015 МЯСТО:
Добави в календара
Достъпното блато - дарителска кампания за Драгоманско блато

В Сдружение за дива природа Балкани и Център за опазване на влажните зони „Драгоманско блато” си имат цял списък с неотложни задачи. На първо място идва ремонтът на изградените с доброволен труд и дарения 300 метра дървени мостчета на Драгоманското блато. За какво става дума и как можете да се включите.

На 40-ина километра от София, под Чепън планина, се гуши едно блато, пълно с живот. Искате да го видите? Да влезете в него? Елате и ще ви го покажем.

През 2008 г. СДП Балкани и доброволци построиха в блатото дървени мостчета, които ви отвеждат при насекомоядни растения и красиви водни лилии. Като привърженици на екосъобразното строителство от сдружението използват необработена, безвредна дървесина. Ето как изглеждаше блатото през 2012 г.

През годините, с доброволчески труд и дарения са ремонтирани повредени или изгорели части от мостчета. Дойде времето за ремонт и на последната част от тях, която след 7 години активно ползване изгни и стана опасна.

Това направи впечатление на редица медии и туристи покрай кампанията за популяризиране на непознати туристически дестинации. ОТ СДП Балкани благодарят на всички за активния интерес и днес се обръщат към всички вас, които се вълнувате от съдбата на Драгоманското блато. СДП Балкани започва дарителска кампания „Достъпното блато“.

Целта е да се изградят нови 100 м на мястото на разрушения участък и отново да показвате на децата и учениците красотата на влажните зони. Чрез използване на по-устойчиви (но по-скъпи) материали ще се осигури издръжливост на мостчетата за по-дълго време.


39246


За да постигнат своята цел и да изпълнят планирания проект, са нужни 10 000 лв.

ОТ СДП Балкани вече са направили първата стъпка – разрушиха част от изгнилите мостчета. Искате ли да направим втората стъпка заедно?

Можете да помогнете, като дарите по някой от следните начини:

По банков път – по сметката на Балкани. Ето данните:
        Получател: Сдружение за дива природа Балкани
        СИБАНК IBAN: BG97BUIB98881043731700
        BIC: BUIBBGSF
        Основание: Дарение за мостчета;
- Чрез PayPal;


- Чрез e-pay;

А също така, като:

- Разпространите тази информация сред близки и приятели;
- Организирате собствено събитие за набиране на средства за мостчетата;
- „Дарите” рождения си ден – тоест да помолите приятелите си, вместо да ви купуват предметни подаръци, да дарят пари за каузата на Драгоманското блато
- Всяка друга идея, която ви хрумне!


Следете страницата на сдружението във facebook или тук, където ще бъдат публикувани новини и информация за напредъка на кампанията, както и такава за предстоящите ремонтни акции (в случай, че желаете да се включите с труд). Дарение можете да направите тук.


С медийното партньорство на Peika.bg

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин