Джаз фестивал A to JazZ - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Юли
06
Джаз фестивал A to JazZ
ДАТА: Oт 06 Юли 2018 до 08 Юли 2018 МЯСТО:
Добави в календара
Джаз фестивал A to JazZ

Био бар и стилни пикник кошници са част от изненадите на фестивала A to JazZ!
Фестивалът надскача очакванията и ще покаже най-богатата си програма към момента от 6 до 8 юли


Тази година силната музикална селекция на A to JazZ не е единственото, с което фестивалът ще блесне в Южен парк 2 на 6, 7 и 8 юли. Освен качествената музикална програма, A to JazZ  се превърна в дългоочаквано събитие и заради способността му да надскача себе си, предлагайки на своите гости по нещо ново всяка година. Осмото издание обещава един още по-богат фестивал, пълен с удобства и новости, които да направят изживяването още по-елегантно и незабравимо.


Едно от нещата, които A to JazZ предлага на публиката си за първи път е стилна „джаз пикник кошница“, която съдържа всичко необходимо за споделени  фестивални моменти на открито: специално одеяло за пикник, бутилка хубаво вино, италиански деликатеси и чаши за четирима ще бъдат подредени в красива плетена кошница. Тя може да бъде закупена предварително на сайта на A to JazZ и ще очаква притежателите си на фестивалния щанд по време на събитието.


57168


Организаторите са помислили и за привържениците на здравословния начин на живот, с първия Био бар по време на музикален фестивал. Той ще предлага вкусни и натурални салати, сандвичи, сурови десерти и още полезни, енергийни храни и био напитки, специално за почитателите на A to JazZ. Познатият от миналогодишното издание на фестивала Speed.Bar, отново ще обслужва „виртуално“ през браузъра на телефона. Мащабното събитие въведе успешно платформата за бързо и качествено обслужване още в предишното си издание, като предимството на този бар е, че вместо да чакат на опашка, за да поръчат питие, посетителите избират продукта през смартфона си, заплащат онлайн със своята дебитна или кредитна карта и само след минути получават известие, че могат да вземат готовата си поръчка от Speed.Bar.


Едно от най-важните нововъдения тази година ще бъде старта на платформата A to JazZ TALKS, предназначена за професионални дискусии и уъркшопи на теми, свързани с развитието на джаза и импровизационна музика в Европа и света. Инициативата има за цел да създаде среда за обмен на опит, идеи и развитие на партньорства. Всички желаещи могат да се включат с предварителна регистрация до 3 юли тук. Първият ден, 6 юли, конференцията ще бъде посветна на темата „Европейски джаз без граници“, а на следващия - 7 юли, тема на фокус ще бъде „Дамите в джаза“.


57167


По традиция Арт-базарът ще представи нова селекция от креативни изложители, които да покажат своите изкуство, дрехи и аксесоари, а най-верните фенове на A to JazZ ще могат да се „облекат в джаз“ с официалния мърчандайз, изработен от Rush Streetlife.

Не на последно място в рамките на фестивала ще се проведе и специална музикална работилница за деца – A to JazZ KIDS. Както всяка година, образователната програма още разкаже историята на джаза по забавен начин с детски игри, така че да събуди у малчуганите любов към мелодията и ритъма. A to JazZ KIDS ще се проведе на 7 и 8 юли от 10:30 сутринта в Южен парк II. Пълната програма можете да видите тук.


Входът за A to JazZ Festival 2018 е свободен. Фестивалът се провежда с изключителната подкрепа на Столична община, Министерство на културата и Фондация “Америка за България”.


Следвайте официалните хаштагове на събитието #atojazz, #atojazzfestival, #atojazz2018


*** 


A TO JAZZ стартира дискусионна платформа като част от програмата си
Инициативата А to JazZ TALKS, ще представи единствената по рода си професионална джаз конференция на 6 и 7 юли


На 6 и 7 юли в рамките на любимия А to JazZ фестивал за първи път у нас ще се проведе инициативата А to JazZ Talks! Конференцията ще включва дискусионни панели на тема “Европейска джаз мрежа” и джаз фестивалите, както и отворена дискусия за предизвикателствата пред жените в джаза и импровизационната музика. Двудневното събитие, което цели да създаде среда за обмен на опит, идеи и партньорства между европейски и български културни оператори, ще се проведе в "Дом на Европа" на ул. “Раковски” 124 на 6 юли и в Кино Кабана, бивше One More Kino на 7 юли.


A to JazZ TALKS е платформа за професионални дискусии и уъркшопи, целяща създаването на среда за обмен на опит, идеи и развитие на партньорства между културните оператори свързани с джаз музиката от цяла Европа. Специални гости на събитието ще бъдат Нод Ноулес – дългогодишен президент на Европейската джаз мрежа, Анна Линка – директор на Бохемия джаз фестивал (Чехия), както и Никол Йохентген – инструменталист и директор на Асоциация за подкрепа на дамите в джаза и импровизационната музика. Инициативата е изключително полезна и интригуваща не само за професионалистите в сферата, но и за всички любители на джаза.


Програмата и през двата дни от конференцията ще започне в 10:30 часа и ще продължи до 13:00 часа. Първият ден на конференцията е с тема "Европейски джаз без граници", през втория на фокус ще бъде поставена темата за "Дамите в джаза", като на нея ще бъде представена SOFIA - Aсoциация за подкрепа на жените в джаза и импровизационната музика (Швейцария).


56977


Всички желаещи могат да се включат с предварителна регистрация до 3 юли тук.


Не пропускайте и фестивалната програма на А to JazZ на 6,7 и 8 юли в Южен парк 2 с най-добрата селекция от артисти досега! Чуйте на живо световните звезди Lalah Hathaway, Jazzmeia Horn и Cory Henry & The Funk Apostles, както и най-добрите европейски и български джазмени.


*** 


По-малко от месец до най-вълнуващия джаз фестивал у нас
А to JazZ 2018 представя най-добрата музикална програма досега на 6, 7 и 8 юли в Южен парк 2


По-малко от месец ни дели от срещата с едни от най-добрите световни джазмени, които идват в България по покана на A to JazZ Festival. Фестивалът, който осма поредна година радва родната публика с качествена джаз музика и ги зарежда с положителни емоции, правейки преживяването А to JazZ несравнимо. На 6, 7 и 8 юли любимата сцена в Южен парк 2 ще представи една от най-добрите си селекции до момента, включваща световнопризнати артисти, изключително талантливи европейски и родни банди, както и изгряващи звезди, които ще блеснат за първи път на сцената на A to JazZ. Тази комбинация от артисти, както и цялостното уникално преживяване, превръщат фестивала в предпочитан не само за публиката, но и за артистите от цял свят.


Освен хедлайнерите на фестивала, чиито имена говорят сами по себе си за ранга и мястото им на световната джаз сцена, ще чуем и много други изключителни музиканти. Първият ден ще бъде открит от дебютния концерт на група SOLEIL, която пречупва алтернативното си експериментално звучене през призмата на съвременни и класически стилове музика, като инди, джаз и соул рок. В ранните вечерни часове на 6 юли ще чуем още Лили Илиева и квартет Минимум, които ще представят първия си албум “No Stars At All” ексклузивно за A to JazZ.


56835


Glo Bal Kan е друг български проект, който ще свири на А to JazZ. Групата ще представи авторски пиеси, с образци от автентичния български, балкански и световен фолклор.


56837


Голямата звезда за вечерта ще е нежната сила в неудържимия и безграничен глас на Lalah Hathaway. Носителката на пет награди „Грами“, която  ще представи новия си албум “honestly”, а A to JazZ ще бъде единствената точка в цяла Източна Европа, която ще има удоволствието да му се наслади!


56834


Съботният ден ще започне в компанията на Божидар 'Trombobby' Василев, добре познат от проектите Southwick и DAYO, който също ще представи авторския си албум.


56833


Веднага след него на сцената ще излезе звездно трио от Люксембург - Dock In Absolute, които ще ни зашеметят със своя неповторим стил, микс от прогресивен джаз, класика и рок като изпълняват собствени композиции.


56831


Енергията на сцената ще бъде продължена от уникаления литовски секстет Dainius Pulauskas, чиято музика ги поставя категорично начело на прогресивния европейски джаз фюжън. Акцетът на вечерта ще бъде безспорният талант на Jazzmeia Horn, която ще ни представи наскоро излязлия албум A Social Call в комбинация със своя нюйоркски квартет.


56828


Последният трети фестивален ден ще бъде открит от българо-американскa музикална група Тwo Cities One World, а веднага след тях сцената ще изпълнят JM Jazz World Orchestra (JMJWO) - водещ международен младежки биг бенд, състоящ се от 18 млади професионални джаз музиканти от 12 различни държави и 6 континента.


56830


56832


Те са водени от носителят на “Грами” тромбонист и композитор Лиус Бонила, а София е част от тяхното седмо европейско турне. "Да хвърлим операта в джаза", дело на Милица Гладнишка и Михаил Йосифов секстет, е следващият изключителен проект, който ще чуем в последната А to JazZ вечер.


56836


Финалното изпълнение, което ще закрие тазгодишното издание на фестивала, ще бъде в ръцете на Cory Henry & The Funk Apostles, които без съмнение ще ни впечатлят с опияняващ микс от фънк, соул, блус, R&B, афробийт, госпъл и джаз, преливайки жанровете и преобръщайки емоциите на публиката.


56829


Изживяването А to JazZ ще продължи и след официалната програмата с Havana джем сешъни – всяка вечер в клуб Caché, намиращ се само на метри от фестивалната зона.


Очаквайте още подробности за новостите около фестивала съвсем скоро.


Входът за A to JazZ Festival 2018 е свободен. Фестивалът се провежда с изключителната подкрепа на Столична община, Министерство на културата и Фондация “Америка за България”.


Следвайте официалните хаштагове на събитието #atojazz, #atojazzfestival, #atojazz2018.


*** 


A to JazZ 2018 със смайващи артисти и това лято


Lalah Hathaway, Jazzmeia Horn, Cory Henry & The Funk Apostles ще бъдат хедлайнери на най-обичаното джаз събитие у нас


За осма поредната година A to JazZ Festival ще озвучи слънчевия Южен парк 2 на 6, 7 и 8 юли с една от най-силните музикални селекции, които досега е представял. Най-големият джаз фестивал у нас ще посрещне звезди от световен ранг като Lalah Hathaway, Jazzmeia Horn и Cory Henry & The Funk Apostles, които ще оглавят сцената на тазгодишното издание.


Lalah Hathaway е първият хедлайнер, който ще се изправи пред българските почитатели на джаза през юли. Носителка е на пет награди „Грами“ от 2014 година насам, включително и награда за най-добър ритъм енд блус албум на 2017 - Lalah Hathaway Live. Работила е с имена като Pharrell Williams и Kendrick Lamar. През годините е споделяла сцена и с музикални икони като Prince, Mary J Blige, Stevie Wonder. В София на 6 юли Lalah ще представи и новия си албум honestly, а българските меломани ще са едни от първите в Европа, които ще го чуят на живо.


56020


Изгряващата звезда от Ню Йорк Jazzmeia Horn е второто голямо име на фестивала. Само преди няколко месеца певицата покори световната джаз сцена с първа номинация за “Грами” и феноменално изпълнение на “Moanin” по време на церемонията. След като през 2015 г. младата изпълнителка спечели първо място в престижното състезние на Thelonious Monk Institute of Jazz, започват да я сравняват с велики гласове от ранга на Betty Carter, Sarah Vaughan и Nancy Wilson. По време на европейското си лятно турне, част от което е и България, Jazzmeia ще ни представи току-що излязлия албум A Social Call.


56021


Акцентът в последната вечер на A to JazZ 2018 ще бъдат Cory Henry & The Funk Apostles. Cory Henry е познат на феновете си от инструменталния джаз-поп оркестър Snarky Puppy, обявен от списание Rolling Stone за една от “най-многопластовите групи на планетата в момента. Хенри е носител на две награди „Грами“ за работата си с групата, но след 2012 г. е пътувал на турнета или записвал с всеки от Брус Спрингстийн и The Roots до P. Diddy и Yolanda Adams. У нас джазменът ще излезе на сцената с любимия си Хамонд орган B3 от 1973 г. и редом с The Funk Apostles – формация от музикантите, които е срещнал през годините.


56018


Ще чуем още звездното трио от Люксембург Dock in Absolute, интернационалния джаз оркестър JM Jazz World Orchestra, воден от американския носител на “Грами”, тромбонист и композитор Luis Bonilla, както и фюжън състава Daunius Pulauskas Groupот Литва.


Сред българските артисти са фантастичната Милица Гладнишка с Мишо Йосифов секстет, етно-джаз проектът ГлоБалКан, електро-соул новаторът Trombobby, една от най-обещаващите ни джаз певици Лили Илиева заедно с Минимум квартет и българо-американската соул-фънк формация Two Cities One World.


56019


Организаторите обещават още много новости и изненади на фестивала. Повече информация, детайли и новини около A to JazZ 2018 следете във Facebook и Instagram, както и в сайта www.atojazz.bg.


Входът за A to JazZ Festival 2018 е свободен. Фестивалът се провежда с изключителната подкрепа на Столична община, Министерство на културата и Фондация “Америка за България”


Следвайте официалните хаштагове на събитието #atojazz, #atojazzfestival, #atojazz2018

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин