Джаз певицата Мирослава Кацарова със седем летни концерта - България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Юли
11
Джаз певицата Мирослава Кацарова със седем летни концерта
ДАТА: Oт 11 Юли 2019 до 27 Септември 2019 ЧАС: 22:00 МЯСТО:
Добави в календара
Джаз певицата Мирослава Кацарова със седем летни концерта

След премиерата през април на Electronic Dreams – най-новата концертна програма на Мирослава Кацарова, е време за лятната поредица концерти, които този пък носят заглавието Electronic Summer. Те ще се проведат от юли до септември във Варна, Созопол, София, Пловдив, Казанлък и Благоевград.


11 юликлуб Ментол, Варна | 22:00 ч.


12 юли, клуб Мишел, Созопол | 21:00 ч.


23 август, Сохо, София | 21:00 ч.


24 август, бар Конюшните, Пловдив| 21:00 ч.


29 август, Джаз фестивал Казанлък


20 септември, клуб Безистен, Пловдив | 20:00 ч.


 


27 септември, Stage Bar, Благоевград | 21:00 ч.


Това е седмата тематична концертна програма на Мирослава Кацарова, след Singin’n’Swingin’, CINEMA, Blue Moon: Songs of Billie Holiday, Desafinado LIVE, The New Standards и April in Paris.


64583


Тя и триото на Мирослав Турийски създават програма, фокусирана върху хибридната изказност и взаимодействието между акустични инструменти и електронни изразни средства. Това съчетание е своеобразна тенденция в съвременната музика, производна на джаза. Мирослава Кацарова създава музикален наратив от нови и реаранжирани пиеси със специално внимание върху паузите, простора между тоновете, електронните и акустични детайли.


Сред новия ѝ репертоар са двете авторски композиции на Мирослав Турийски по нейни текстове – „Пробуждане“ и „Теменужена“. Програмата на концертите включва изпълнения от предишни албуми на Мирослава Кацарова, като „Иронично“ (по неин текст и музика), „Парфюми“ (по музика на Веселин Веселинов-Еко и неин текст), „Музика, мартини и дим“ (Нашата Бел Епок), „Бяло в бяло“  (отново по неин текст и музика на Румен Тосков-Рупето) и др.  От песенната традиция на XX в. Мира Кацарова избира песни на Бийтълс, Ленард Коен и Луис Бонфа. Сред акцентите в програмата е пиеса на един от най-успешните и значими европейски джаз музиканти на миналия век – шведският композитор и пианист Есбьорн Свенсон.


Темите са претворени в разпознаваемата стилистика на съвместната работа между Мирослава Кацарова и Мирослав Турийски. За смесването на електронно и акустично звучене ключово значение има и работата на още двама музиканти: Александър Леков (басет и бас китара) и Младен Димитров (барабани и програминг).


Визуалната среда на концертите ще бъде произведение на изкуството сама по себе си – образен разказ, вдъхновен, посветен и специално създаден за тази концертна програма. Негов автор е фотографът Павел Червенков.


Летните концерти започват през юли в клуб Ментол във Варна (11 юли) и клуб Мишел в Созопол (12 юли). Програмата през август включва три концерта: в Сохо в София на 23 август, в бар Конюшните в Пловдив на 24 август, а на 29 август е участието на Мира Кацарова на Джаз фестивал Казанлък. Последните два концерта ще бъдат в края на септември в клуб Безистен в Пловдив (20 септември) и Stage Bar в Благоевград (27 септември).

Коментирай
Други събития
Абонирайте се за нашия бюлетин