Eвропейски месец на фотографията в София - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Ное
06
Eвропейски месец на фотографията в София
ДАТА: Oт 06 Ноември 2014 до 26 Ноември 2014 МЯСТО:
Добави в календара
Eвропейски месец на фотографията в София

Стартира третото експериментално издание на Европейски месец на фотографията в София.


Френският институт в България, Фондация Изиарт, Националната художествена академия и Столична община организират за трета поредна година експериментален Европейски месец на фотографията в периода 6-26 ноември. Изложбите, част от фотографския месец, ще са разположени в Музея за история на София, а част от експозициите ще могат да се разгледат и на спирките на метрото. 


Подборът на авторите е поверен на Фондация Изиарт, а гост –куратори са Йово Панчев (преподавател и куратор на различни културни събития) и Стефан Стоянов  (Собственик на Галерия „Лукс” в Ню Йорк). В изложбите са включени фотографиите на над 30 автора, между които има и голяма част българско участие.


Организаторите обещават за събитието да дойдат едни от най-известните имена в бранша, между които Пол де Феличе – емблематично име в областта на теорията на визуалните изкуства. Към експозиците е предвидена и част с лекции и дискусии, които ще бъдат безплатни за желаещите да се включат.


Повече информация за събитието можете да откриете тук и тук.


Европейски месец на фотографията е лансиран преди тридесет години в Париж, а днес се провежда в повечето европейски столици. Обикновено Европейският месец на фотографията е през ноември, на всеки две години и се организира с общите усилия на културните институции и галериите. Всяко издание на Европейския месец на фотографията е повод да се представят десетки изложби, да се организират прожекции, срещи, конференции, дебати.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин