Експозиция „Армения и България – цветове и форми” София - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Юли
02
Експозиция „Армения и България – цветове и форми” София
ДАТА: Oт 02 Юли 2019 до 07 Юли 2019 ЧАС: 11:00 МЯСТО:
Добави в календара
Експозиция „Армения и България – цветове и форми” София

Какво е общото между България и Армения? За първи път изящно и приложно изкуство от двете държави ще се обединят в обща изложба. Домакин на експозицията ще бъде АРТ галерия НДК, а откриването е на 1 юли от 18:30 ч.


„Армения и България – цветове и форми” е уникална по своя характер изложба, която ще разкрие пред ценителите на изкуството една малка част от творчеството на артисти от България и Армения. Макар и еднакви в някои области като история, стремеж  към развитие и модернизиране, двете страни имат и своите различия. Именно тяхното многообразие в културно отношение е акцентът на експозицията в АРТ галерия НДК, която представя творби в различни стилове и жанрове.


64388


Сред артистите, които ще участват в изложбата, се открояват имената на Ашот Авагян, Ашот Багдасарян, Гагик Бадалян, Гагик Газанчян, Гор Аветисян, Хасмик Аветисян, Хран Мирзоян, Хачик Амбрахамян, Рубен Адалян, Володия Амбрахамян, Георги Чапкънов – Чапа, Онник Каранфилян, Георги Андонов, Аршак Нерсися и други.


Изложбата е под патронажа и финансовата подкрепа на Министерство на културата.


Реализирането на експозицията е по инициатива на Общоарменски Благотворителен Съюз „ Парекордзаган“ София и с подкрепата на Галерия НДК.


Изложбата може да бъде разгледана всеки ден от 2 до 7 юли от 11:00 ч. до 19:00 ч. в АРТ галерия НДК. Входът за посетители е свободен. 

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин