Есенно издание на Капана Фест - Пловдив, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Сеп
29
Есенно издание на Капана Фест
ДАТА: Oт 29 Септември 2017 до 01 Октомври 2017 МЯСТО:
Добави в календара
Есенно издание на Капана Фест

Душата на квартала се завръща
Есенното издание на Капана Фест ще се състои от 29 септември до 1 октомври 


Шестото издание на „Капана Фест“ ще оживи пловдивските улици и през септември! Култовото събитие стартира на 29 септември и в рамките на три дни отново ще превърне автентичния пловдивски квартал в независима територия на култура, изкуство и забавление.


Станал известен като „карнавал на уличното творчество“, само за няколко години „Капана Фест“ се превръща в едно от най-обичаните и чакани събития не само за жителите на града, но и за многобройните гости от цяла България и чужбина. Със своята несравнима атмосфера, фестивалът привлича над 50 000 посетители, които всяка година се завръщат към павираните улици на Квартала, за да се потопят в необикновения лабиринт от удоволствия и атракции.


50607


Предстоящото есенно издание ще представи богата програма, организирана в разнообразни тематични звена - музика и танци, кино и литература, работилници и изложби, творчески и развлекателни проекти. Един от основните акценти на събитието е мащабното изложение на най-доброто от българския креативен занаят – Базар Капана, който през годините успява да възроди историческия, занаятчийски и търговски дух на квартала. Над 100 от най-изявените български автори ще представят своите творения в няколко тематични зони: Авторски изделия, Натурални храни и напитки, Грамофонни плочи, Съвременна българска мода и специалната промо зона.


50604


Душата на фестивала ще звучи и от музикалните сцени, които ще изпълнят Капана с ритъм и настроение. Музикалната програма отново ще включи селекция от изявени български артисти, а голямата изненда, с която организаторите ще зарадват хип-хоп феновете си, е специален гост от Лос Анжделис, който пристига в Капана с подкрепата на Фондация „Америка за България“.


50608


Ключов акцент в музикалната програмата е концерт в чест на покойния Chester Bennington, световноизвестния вокалист на бандата Linkin Park. „Капана Фест“  ще се включи в глобалната вълна от събития, за да отдаде чест към творчеството на музиканта. Мемориалът ще даде възможност на българските фенове на Linkin Park да оставят своето послание към бандата върху огромен винил, а на сцената ще се присъединят и редица български музиканти, които ще направят своите творчески интерпретации на песни на Linkin Park.


50605


Друг вълнуващ акцент е завръщането на парада на ретро автомобили, с който aвтомобилен клуб "РЕТРО" гр. Пловдив ще отпразнува своята 25-а годишнина. Събитието, с удивителен стил и атмосфера, ще представи класически автомобили от 40, 50, 60 и 70 и ще зарадва посетителите с атрактивно изложение и градско рали.


50606


Фестивалът ще разгърне още и своята културна програма в зоните за кино, литература и театър. Подробности очаквайте скоро!


Събитието се организира с генералната подкрепа на Staropramen.


50603


Следете актуални новини и детайли за Капана Фест и на официалната Фейсбук страницата на събитието! 


***
Музиката в душата на Капана!


Reverie, Bobo & The Gang, Oстава, Brazz Vilidj, Mary`s Flower Superhead, Rebelties и още много други ще звучат от 29 септемри до 1 октомври на Капана Фест


Специален гост от меката на хип-хопа и най-доброто от българските банди ще звучат на 3 сцени, 3 дни по време на Капана Фест. Шестото издание на любимия фестивал в сърцето на Пловдив ще диша в ритъма на специалната музикална програма, която от 29 септември до 1 октомври ще радва всички посетители на събитието. Oсвен концерта в чест на покойния Chester Bennington, друг ключов акцент в програмата е участието на хип-хоп бунтарката от Лос Анджелис RЕVERIE. Тя ще излезе на сцената с момчетата отBobo & The Gang, за да ни залеят с автентичен хип-хоп и ударни рими. Любимата на българската публика група ОСТАВА пък ще отбележи своя 25-и рожден ден на сцената на Капана фест. Ще чуем още Brazz Vilidj, Mary`s Flower Superhead, Rebelties, DJ Skill, DJ Mad Bear, Skiller & Jammi Youth, Innerglow, Jin Monic, Vick, Saint Electrics, Selector Lazy Face и Dead Man`s Hat.


Тон за начало на Капана Фест в петък вечер ще даде винил сета на DJ SKILL, който в 19:00 часа ще завърти първата плоча от богата си колекция на главната сцена, за да ни подготви за музикален диалог с албума на BOBO & THE GANG - „Говори“.


51082


След кратчка музикална пауза в ръцете на DJ SKILL към бандата ще се присъедини RЕVERIE със своите главозамайващи рими. Хип-хоп изпълнителката от Лос Анджелис ще пристигне седмица по-рано, за да репетира с бандата на популярния рапър BOBO, който също ще чуем в интересни колаборации с REVARIE.


51083


Паралелно с хип-хоп вибрациите от главата сцена, от рок сцената на Staropramen ще звучи електро рок, представен от новата българска банда INNERGLOW. Заедно с тях в петъчната вечер, ще чуем и rock 'n' roll бандата JIN MONIC. Рок вечерта ще закрие гръцката банда, подгрявала Placebo в Солун - Mary`s Flower Superhead.


51081


Съботната музикална програма на главаната сцена ще започне в 18:30 часа с енергичния винил сет на DJ МAD BEAR, последван от SKILLER & JAMMI YOUTH, които ще пренесат духа на Ямайка в душата на Капана. Хедлайнерите BRAZZ VILIDJ ще излязат в 22:00 часа, за да нажежат още повече главната сцена и да завършат вечерта с подобаваща доза ритъм и танци. Рок звученето няма да липсва и през втория ден на събитието.


51080


Сцената на Staropramen ще бъде открита от младата изпълнителка VICK, чиято музика ще прелее в изпълението на рок бандата SAINT ELECTRIC, за да стигне до специалното участие на OСТАВА, които ще отпразнуват своята 25-а годишнина по време на Капана Фест.


Последната неделна вечер ще стартира с един от ключовите акценти в програмата на фестивала, а именно концерт в чест на покойния Chester Bennington от Linkin Park. Мемориалът, част от глобалната вълна от събития, отдаващи чест към творчеството на музиканта ще започне в 19:30 часа на главаната сцена и ще включи интерпретации на редица български музиканти с прожекции на най-значимите изпълнения от световни турнета на бандата. Вечерта крие и редица изненади за феновете, които ще се случат на мястото на събитието. По същото време от сцената на Staropramen ще звучи селекцията на домакина на радио шоу "Ямайка" – SELECTOR LAZY FACE. Освен него ще чуем и една от най-младите банди на българската rock`n`roll сцена - DEAD MAN`S HAT. Есенното издание на Капана Фест ще закрие реге групата REBELITIES.


Performance Stage е третата сцена, част от Капана Фест, която ще предложи множество танцувални и театрални изпълнения за малки и големи, като основен акцент в програмата ще бъде изпълението на Петър Янев, гайдарят на Валя Балканска, който ще ни пренесе в магията на Родопите.


Освен разнообразната програмата на трите основни сцени, малкият артистичен подиум „Гласът на Капана“ на ул. „Братя Пуливи“, ще даде възможност на музиканти любители и професионалисти да представят своето авторско творчество.


Всичко това и още много други активности ни очакват от 29 септември до 1 октомври на Капана Фест.


Цялата програма на Капана Фест, както и детайли за музикалните акценти, може да следите на официалната Фейсбук страницата на събитието!


***


KAПАНА ФЕСТ – ПРОГРАМА


Днес започва тридневното есенно издание на пловдивския фестивал в автентичния квартал КАПАНА


Днес, 29 септември, стартира есенното издание на колоритния фестивал в сърцето на Пловдив – КАПАНА ФЕСТ. Хиляди посетители от България и чужбина ще пристигнат в автентичния квартал, за да се включат в разнообразната програма. Три дни, три музикални сцени с над 16 артиста, кино прожекции, литературни четения, работилници и изложби, творчески и развлекателни проекти, както и най-утвърденият занаятчийски базар, представящ изделията на над 120 от най-изявените автори в страната, ще очакват всички на КАПАНА ФЕСТ.


От днес до неделя от 10:00 до 22:00 часа БАЗАР КАПАНА ще възроди творческия и занаятчийски дух в кв. Капана, като представи съвременните български автори в няколко тематични зони: Авторски изделия, Натурални храни и напитки, Съвременна българска мода, както и емблематичната зона за Грамофонни плочи, превърнала се в средище за всички меломани и любители на качествения звук .


КИНО програмата включва игрални и документални филми, част от които ще бъдат представени лично от своите автори. От петък до неделя в 19:30 часа на големия екран на ул. Абаджийска ще се прожектират бългаските игрални филми „Дървеното езеро“ и „Малък-Голям“ (Ясен Григоров), „Урок“, „Скок“и „Слава“ (Петър Вълчанов), „Жажда“ (Светла ЦоцорковаСтоицова), Легендата за първия кукер“ (Студио Змей). На ул. Магура пък може да бъде видяна документалната лента в 6 епизода „Човек и Космос“ (Сам Нийл), с която КАПАНА ФЕСТ ще отбележи Европейската нощ на учените, както и филмите „Човек и Природа“, „Човек и Човек“.


ЛИТЕРАТУРНАТА зонаще бъде разположена на ул. Абаджийска и ще запознае публиката с различни български автори и техните произведения. Един от акцентите в програмата е представянето на произведението „Приказка за Стоедин“ на Никола Русев от дъщеря му Иглена Русева. В Международния ден на поезията, 1 октовмри, Лиел Александра Адмон и Катя Кремзер ще изпълнят вечерeн рецитал на поезия с акустичен акомпанимент на китара.


ТЕАТЪРът също намира своето място по време на КАПАНА ФЕСТ. Откритата сцена на ул. Бенковски (Performance stage) ще покаже спектаклите „Жужене“, „Момини седенки“, бродуейския мюзикъл "Ани", както и финала на брейк състезанието за младежи, организиран от The Center.


Благотворителен проект „Човешка джага“ за подпомагане на изявени студенти (ул. Хр. Дюкмеджиев), творчески инсталации, рисуване с къна, детски работилници и още много други активности могат да бъдат открити през трите фестивални дни по време на КАПАНА ФЕСТ.


Разбира се, не бива да се пропуска и музикалната програма, която включва: Reverie, Oстава,Brazz Vilidj, Mary`s FlowerSuperhead, Rebelties, DJ Skill, DJ Mad Bear, Skiller & Jahmmi Youth, Innerglow, Jin Monic, Vick, Saint Electrics, Selector Lazy Face и Dead Man`s Hat, както и концерта „Remember Chester”в чест на покойния Chester Bennington, който ще закрие КАПАНА ФЕСТ в неделя вечер на главната сцена.


51233 51232


51234 51235


Влез в душата на Капана!


Подробности и детайли за Капана Фест може да следите на официалната Фейсбук страницата на събитието!

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин