Европейски шампионат по фолклор „Евро фолк“ - България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Юни
29
Европейски шампионат по фолклор „Евро фолк“
ДАТА: Oт 29 Юни 2018 до 07 Юли 2018 МЯСТО:
Добави в календара
Европейски шампионат по фолклор „Евро фолк“

Над 1200 участници от 7 държави ще участват на 10-ия „Евро фолк 2018“
в Несебър, Слънчев бряг, Поморие и Св. Влас


Над 1200 певци, танцьори и музиканти от България, Русия, Молдова, Грузия, Естония, Австрия и гости от далечна Малайзия ще участват в 10-то издание на Европейския шампионат по фолклор „Евро фолк“, който ще се проведе от 28 юни до 8 юли в няколко български черноморски града.


Музикалният форум има конкурсен характер. Журито ще оценява участниците в три критерия: 1. Ниво на сложност и техника на изпълнението; 2. Представяне /костюми, реквизит, постановка, избор на репертоар/ и 3. Сценично поведение /поведение на сцена, контакт с публика, излъчване, артистичност/. Участниците ще се състезават за редица престижни отличия - грамоти и дипломи, звания – лауреат, европейски и вицеевропейски шампион, маестро и маестро академик за заслужили художествени ръководители и творци; бронзови, сребърни и златни медали; предметни награди.


Най-добре представилите се състави ще бъдат отличени с Номинация Златен „Орфей“, която ще им осигури право на участие в крайната селекция за Гран при на Шампионата. Голямата награда и титлата Абсолютен европейски шампион по фолклор за 2018 г. ще бъдат придружени и с парична награда в размер на 1000 евро, осигурени от организаторите.


Концертите са разпределени в пет дни и ще се проведат на 4 сцени - "Античен Амфитеатър" – Несебър (Официално откриване), НЧ "Просвета 1888" – Поморие,  НЧ "Светлина" – Поморие и Сцена "Арена" - Св. Влас (Официално закриване). (При лошо време концертите ще бъдат представени на закрито, в НЧ „Яна Лъскова“ - Несебър.)


Концертите на Европейския шампионат по фолклор "Euro Folk 2018” ще се излъчват на живо по  Internet телевизия „EuroFolkTV” на адрес: tv.eurofolk.com


Началните часове на концертите са, както следва:
29 юни – 18:55ч.; 30 юни – 18:10ч.; 5 юли – 17:30 ч.; 6 юли – 18:10 ч.; 7 юли – 17:55 ч.


Програмата може да намерите на официалната страница на Европейска асоциация на фолклорните фестивали – ЕАФФ.


***

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин