Европейските дни на наследството в музея "Земята и хората“ - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Сеп
16
Европейските дни на наследството в музея "Земята и хората“
ДАТА: Oт 16 Септември 2017 до 21 Септември 2017 ЧАС: 10:00 МЯСТО:
Добави в календара
Европейските дни на наследството в музея "Земята и хората“

Тази година Европейските дни на наследството преминават под общоевропейската тема „Наследство и природа: Пейзаж от възможности“. Провеждането на инициативата съвпада с Празника на грас София и Международния ден на минералното разнообразие – 17 септември.


Празничната атмосфера на града се допълва от множество културни събития свързани с красотата, опазването и популяризирането на културното и природното ни наследство.


Национален музей „Земята и хората“ е инициатор на отбелязването на Софийска инициатива за съхраняване на минералното разнообразие. Той се включва за поредна година в инициативата и предлага на гражданите и гостите на столицата разнообразна програма:


16 септември – Откриване на постерна изложба за архитектурното, минерално и природно наследство, съхранено в Национален музей „Земята и хората“. Музеят се помещава в сграда паметник на културата адаптирана за новите и функции, свързани с опазването и съхраняването на природното наследство. Ще бъде представена фотоизложба „Земя за всички“, представяща природното наследство - подбрани фотоси от архива на музея.


17 септември – Национален музей „Земята и хората“ предоставя на посетителите си уникална екскурзия – разходка във фондохранилищата на музея, където наред със съхраненото минерално разнообразие те ще имат възможност да се докоснат до ежедневната работа на музейните специалисти; да надникнат зад кулисите на експозициите и да видят непоказвани минерални образци.


В седмицата между 18 септември и 21 септември музеят обръща специално внимание на младата публика. Събития за деца, включващи серии експерименти и забавни игри свързани с минералогията ще се провеждат всеки ден от 11:00 часа, както и прожекции на тематични научно-популярни филми от 16:00 часа.


Входът в музея на 6,16, 17 и 30, както и на националният празник – 22 септември 2017 г., е безплатен от 10:00 до 18:00 часа.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин