ФСБ ексклузивен клубен концерт - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Ное
13
ФСБ ексклузивен клубен концерт
ДАТА: Oт 13 Ноември 2020 до 14 Ноември 2020 ЧАС: 22:00 МЯСТО:
Добави в календара
ФСБ ексклузивен клубен концерт

ФСБ с първи клубен концерт в България

13 ноември 2020
SOFIA LIVE CLUB


ФСБ – легендарните рок музиканти се събират за първи клубен концерт след повече от 40 години творческа дейност.
Датата е 13 ноември, а концертът ексклузивен!

Единствената българска група с награда “Грами” ще се качи на сцената на най-добрия клуб за музика на живо у нас. Поканата е отправена от Sofia Live Club, а събитието ще е ексклузивно и дълго чакано. Билетите са в продажба в мрежата на eventim.bg и са в ограничен брой.

ФСБ е създадена през 1975 година от трима музиканти, току-що завършили Музикалната академия и поели по пътя на своите музикални идеи и мечти. Румен Бояджиев – синтесайзъри и вокал, Константин Цеков – клавишни и вокал и Александър Бахаров – бас китара и вокал, са пионерите на прогресив рока в България, оставили ярка следа в популярната музикална култура у нас. През 1979 година триото става квинтет с привличането на Иван Лечев – китара и цигулка и Петър Славов – барабани, а след 1983, с напускането на Александър Бахаров, Ивайло Крайчовски става басист на групата. С годините тя се превръща в символ на висок професионализъм и в най-атрактивната българска концертна група, следвана възторжено от вече четири поколения почитатели.

След многобройни издадени сингли и албуми, хиляди концерти, участия в световни рок фестивали, рок клубове, филми и музикални програми, музиката на ФСБ звучи все така актуално, не губи своята значимост и послание.

През годините музикантите получават много престижни музикални награди, които продължават да доказват твърдението, че са все така “Високо, високо, високо” … През 1990 година получават и статуетката на наградите “Грами” ( съвместно с Хосе Фелисиано ).

Днес, отново трио, Румен Бояджиев, Константин Цеков и Иван Лечев триумфират на концертната сцена със своя неподражаем музикален почерк.
“ Всеки трябва да прави това, което може най-добре. Ние можем да създаваме музика, да я изпълняваме пред хората, които имат необходимост от “глътка въздух” и духовност. И това правим! Рокът е един от гласовете на истината, неподправен и честен. Така ние спазваме обществения договор за споделените ценности и се радваме на чистата енергия, която нашата публика ни връща!”

Концертът в SOFIA LIVE CLUB ще задоволи жаждата за музиката, която бе създаване назад във времето, но продължава да звучи все така вдъхновяващо и магично.

На сцената на SLC, заедно с доайените ще видим:
Николай Копринков - китара,
Ивайло Звездомиров - бас,
Румен Бояджиев-син и Стефан Цеков - барабани и Борислав Бояджиев - перкусия

БИЛЕТИ в продажба в мрежата на EVENTIM и билетните каси на цена 50 лева от 12.00 часа на 9 декември 2019!

* Билети на място няма да се продават. Събитието е без резервации и се препоръчва по-ранното пристигане в клуба!


ВРАТИ: 20.30
НАЧАЛО: 22.00

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин