Фермерски фестивал при МЗХ - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Юли
16
Фермерски фестивал при МЗХ
ДАТА: 16 Юли 2021 ЧАС: 10:00 МЯСТО:
Добави в календара
Фермерски фестивал при МЗХ

Редовно издание на Фермерския фестивал „Произведено във фермата” пред Министерството на земеделието, от 10:00 до 18:00 ч.


Фестивалът предлага разнообразни фермерски и занаятчийски храни на малки производители от различни райони страната със запазена природа: краве, овче, биволско и козе сирене, кисело мляко и кашкавал, прясно мляко, извара, масло; месни продукти от редки български породи говеда, биволи, овце и кози: луканка, пастърма саздърма и буркани с месо, мед и пчелни продукти, сладка и сиропи, яйца, занаятчийски хляб с квас, ядки, вино, чай, сезонни плодове и зеленчуци, пресни и сушени билки и подправки, козметика, цветя и сувенири от дърво… 


Много от храните са биологични, други са произведени в семейни ферми и занаятчии от селски райони и Натура 2000 зони.


Традиционно Фестивалът „Произведено във фермата” се организира пред Министерството на земеделието от Фондацията за биологично земеделие „Биоселена”, известна с дългогодишната си работа за скъсяването на веригата на фермерските храни и подкрепата за малки производители.


Първото издание на Фестивала бе през лятото на 2017 г. Миналата година Фестивалът бе отличен с награда „Европа” на Столична община за приноса му за социализиране на градски пространства в София.


Всички фермери и производители са регистрирани по наредбите 3 и 26 на Министерството на земеделието, храните и горите или по Закона за храните. Много от тях в районите от Натура 2000 в Западна и Централна Стара планина са подкрепени от проекта „За Балкана и хората” на Българо-швейцарската програма за сътрудничество.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин