Фестивал 180 градуса - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Авг
07
Фестивал 180 градуса
ДАТА: Oт 07 Август 2015 до 09 Август 2015 ЧАС: 19:30 МЯСТО:
Добави в календара
Фестивал 180 градуса

Класическата музика вече не е същата.


Между 7-9 август 2014 г. в София ще се проведе първото издание на Фестивала 180˚. В трите предстоящи събития ще чуем една изключително алтернативна смесица от различни видове камерна класическа музика - от барокова до съвременна - създавайки интересни тематични връзки между произведенията. Всички събития са с начален час 19:30 и вход по желание.


Първото събитие е на 7.08.2014 и ще се състои в църквата “Д-р Лонг” в София. В основата на това събитие стои импресионистичната сюита за 4 ръце „Майка ми гъската“ от Морис Равел. Различните части на произведението разказват историите на приказни герои, олицетворени от музикални звуци.


Второто събитие е на следващия ден, 8-ми август в Склада. В “Dance!” артистите от 180° ще ни преведат през различни епохи и жанрове с музика, вдъхновена от танц. Акцентът тук са две произведения, написани специално за 180° от композиторите Христо Йоцов и Самюъл Куотърмейн Смит.


Един експеримент, който свързва акустичното с електронното изкуство представлява финалното събитие е на 9-ти август във Фабрика 126. Танцьорката Сара Бицока ще представи нейна уникална танцова интерпретация, a в края на програмата ще се насладим на електро-акустичната импровизация на звуковия дизайнер Доминик Клайнкнехт и фаготиста Александър Хаджиев.


Нетрадиционните локации, близкия контакт между публика и изпълнители и изключително цветната музикална програма ще преобърнат представите ви за класическата музика на 180 градуса. Подробна информация за фестивала 180˚ ще намерите тук.


Фестивалът 180˚ се осъществява благодарение на щедрата подкрепа на д-р Рачо Рибаров, почетен консул на Република Литва в България, Music Campus Balchik, както и със съдействието на Склада, Фабрика 126, Винарска изба “Братя Минкови” и Модо България.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин