Фестивал HILLS OF ROCK 2017 в Пловдив - Пловдив, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Юни
30
Фестивал HILLS OF ROCK 2017 в Пловдив
ДАТА: Oт 30 Юни 2017 до 01 Юли 2017 МЯСТО:
Добави в календара
Фестивал HILLS OF ROCK 2017 в Пловдив

EVANESCENCE и GUANO APES са първите обявени имена за HILLS OF ROCK 2017

Фестивалът в Пловдив се организира от Sofia Music Enterprises,
част от програмата на „Пловдив 2019“


Evanescence и Guano Apes са първите големи имена, обявени за първото издание на фестивала HILLS OF ROCK, който ще се проведе на 30.06 и 01.07. Фестивалът ще се реализира ежегодно и ще се включи в рамките на инициативата Пловдив – Европейска столица на културата.


Три сцени, всяка със свой собствен музикален стил и звучене, ще има на HILLS OF ROCK: Главна сцена (Main stage), Световна сцена (World Stage) и Алтернативна сцена (сцена “НА ТЪМНО”). Във фестивала се очаква да вземат участие над 30 артисти и групи. Наред със световни звезди, ще видим и актуални имена от съседните балкански държави, както и най-добрите български групи. Освен Evanescence и Guano Apes на афиша на фестивала се виждат още британската рок група RavenEye, шведската метъл група Imminence и българските SEVI, Siluet, Krossfire и Dream Skiller. Скоро се очаква да бъдат потвърдени и анонсирани и останалите групи за трите сцени на фестивала.


Фестивалът ще се проведе в парка около Гребен канал Пловдив, като главната сцена ще бъде изградена на терена на стадион Пловдив (без трибуните да бъдат използвани), а двете допълнителни сцени ще бъдат разположени около него, за да се избегне смесването на звуците.


Ограничено количество промо билети за целия фестивал на цена от 80 лева тръгват в продажба на 16.02.2017 от 10:30 в OMV, The Mall, билетен център НДК, билетната каса пред община Пловдив, магазини “НА ТЪМНО”, както и онлайн на Eventim.bg и TicketPro.bg

Цените ще се повишават на няколко етапа до старта на фестивала и след анонсиране на нови групи.


46197


46198


***


THREE DAYS GRACE идват зa HILLS OF ROCK 2017


Феновете на Three Days Grace най-после ще могат да видят групата и в България. Канадската рок банда ще закрие фестивала HILLS OF ROCK 2017, част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019. Групата ще свири на главната сцена в последния ден на фестивала, веднага след GUANO APES.


Three Days Grace е създадена през 1997 година в Онтарио от Adam Gontier, Neil Sanderson и Brad Walst. 6 години по-късно към тях се присъединява и Barry Stock. В този състав групата записва 4 албума, първите три от които стават платинени, а няколко сингъла от тях оглавяват Billboard класациите.


През 2013 Adam Gontier се оттегля от групата и на негово място идва вокалистът на My Darkest Days, Matt Walst.


Когато Мат се присъедини, нямаше и миг, в който да съм се съмнявал, че ще продължим уверено напред” – казва Нийл. “Първото шоу на Мат беше пред 8000 души и той буквално ги прегази. Донесе ни нова енергия, която публиката усети. Нямаше връщане назад.”


В този състав групата записва последния си албум HUMAN , а първите два сингъла от него - Painkiller” и “I Am Machine”, оглавяват последователно класациите.


THREE DAYS GRACE ще се качат на главната сцена на HILLS OF ROCK на 1-ви юли.


От 18.04 цената за двата дни на фестивала става 90 лева. Последни билети на цена 80 лева ще намерите в OMV, The Mall, билетен център НДК, билетната каса пред община Пловдив, магазини “НА ТЪМНО”, както и онлайн на Eventim.bg и TicketPro.bg


ОБЯВЕНИ ДО МОМЕНТА ЗА HILLS OF ROCK 2017:


EVANESCENCE, THREE DAYS GRACE, GUANO APES, RAVENEYE, IMMINENCE, EXISTANCE, BASSKA, FOLK & ROLL, CONQUERING LION, SHAZALAKAZOO, SEVI, SILUET, KROSSFIRE, DREAM SKILLER, PARAPLANNER, BLOODRUSH, HAYES & Y, PLASTIC BO, LIEVEIL, МЕРУДИЯ и УИКЕДА.


48814


***


СИМФОНИЧНИЯТ МЕТЪЛ НА EPICA ПОДГРЯВА EVANESCENCE НА HILLS OF ROCK 2017


HILLS OF ROCK Plovdiv продължава да добавя нови имена към лайнъпа за първото си издание. Новото попълнение ще бъдат холандците EPICA, известни със своето симфонично метъл звучене. Те ще свирят в първия ден на фестивала. На трите сцени около Гребния канал в Пловдив на 30.06 и 1.07. почитателите на рок музиката ще видят големите Evanescence и Guano Apes, и още 30 артисти и групи от България и чужбина.


Наред с най-големите си хитове EPICA ще представят и новия си албум “The Holographic Principle”, който според музикалната критика е “най-добрата им творба до момента”. Coen Janssen споделя – “Искахме този албум да е изпълнен с най-добрата музика, на която сме способни. Отделихме много време за подготовката му и в съчетанието на различни инструменти, които никога преди не бяхме използвали в песните си. Включихме брас, струнни, духови, етно инструменти и перкусии, за да направим звука по-жив и за да постигнем онзи ефект, който ние в групата наричаме ултимативния EPICA звук“.


Групата е създадена през 2002-ра година от вокалиста и китарист на After Forever Mark Jansen и включва още: Simone Simons (вокал), Coen Janssen (синтезатор и пиано), Arien Van Weesenbeek (барабани), Isaac Delahaye (китара), Rob Van Der Loo (бас китара).


Билети за двата дни на фестивала на цена 90 лева можете да закупите от OMV, The Mall, билетен център НДК, билетната каса пред община Пловдив, магазини “НА ТЪМНО”, както и онлайн на Eventim.bg и TicketPro.bg


Фестивалът HILLS OF ROCK ще се реализира ежегодно и е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.


ОБЯВЕНИ ГРУПИ ДО МОМЕНТА ЗА HILLS OF ROCK 2017:


EVANESCENCE, THREE DAYS GRACE, GUANO APES, EPICA,RAVENEYE, IMMINENCE, EXISTANCE, BASSKA, FOLK & ROLL, CONQUERING LION, SHAZALAKAZOO, SEVI, SILUET, KROSSFIRE, DREAM SKILLER, PARAPLANNER, BLOODRUSH, HAYES & Y, PLASTIC BO, LIEVEIL, МЕРУДИЯ и УИКЕДА.


48813

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин