Фестивал на българското кино - Поморие, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Авг
10
Фестивал на българското кино
ДАТА: Oт 10 Август 2020 до 23 Август 2020 МЯСТО:
Добави в календара
Фестивал на българското кино

Зведни имена от най-нашумелите български филми ще участват в августовския фестивал в хотел „Феста Виа Понтика“


Първото издание на уникален Фестивал на Българското кино ще бъде открито на 10 август в лятния театър на град Поморие и ще продължи цели две седмици в хотел „Феста Виа Понтика“.


В деня на откриването всички гости на Поморие ще получат филмов подарък под звездите и ще могат да се насладят напълно безплатно на най-успешния български филм за 2019 г., а именно „Завръщане".  Гости на събитието ще бъдат Ники Илиев и Орлин Павлов, които ще представят прожекцията пред всички зрители.


Програмата на 10 август ще започне с музикално изпълнение на талантливата Мариям Мовсесян, позната от Гласът на България и десетия DJ в света през 1994 г. – DJ Efo.  


Двуседмичният кино маратон ще продължи в емблематичния за Поморие хотел „Феста Виа Понтика“. Освен модерен комплекс на брега на морето, потънъл в зеленина и цветя, Виа Понтика носи историята на града, традиции и поминък в областта на лозарството и винаството. Прожекциите в хотела ще се провеждат в реставрираната винарна на комплекса с богата история от далечната 1932 год. Всички гости ще могат да се насладят и на чаша вино от специалната селекция на „Черноморско злато“.


71345


 


Ако изберете да съчетаете своята лятна почивка с българското кино, организаторите обещават пълен релакс и много положителни емоции, защото ще сте на магично място. Поморие е усмивка, а във „Феста Виа Понтика“ ще ви осигурят нужното спокойствие и комфорт.


За най-малките гости, по време на Фестивала на Българското кино ще се излъчват и подбрани филмови продукции, подходящи за тяхната възраст. Прожекции като „Пепеляшка“ и „Астерикс“ ще забавляват децата, докато родителите се наслаждават на своите коктейли. Емоциите няма да приключат бързо, тъй като продължителността на фестивала е цели 14 дни, в които гарантираме добро настроение.


Програмата ще бъде изцяло с хитови български филми като втората седмица на фестивала ще бъде открита с прожекция на филма „Опасен чар“, в който играят незабравимите Тодор Колев и Невена Коканова. Следва гостуването и на прекрасната Яна Маринова, която ще представи филмите си  - „Диви и щастливи“ и „Привличане“.


Организаторите на фестивала от Феста Хотели, дигиталната платформа URBO и Даймънд Ивентс си поставят за цел събитоето да стане ежегодно, за което срещат готовност от кмета на община Поморие Иван Алексиев. Вярват, че с подкрепа на  българското изкуство и култура, се предават националните добродетели и устои през поколенията, а киното е сред най-добрите реклами на България. 


Заслужава си да остеднете в хотел Феста Виа Понтика, град Поморие в периода 10 август до 23 август, където почивката ще бъде разнообразна и пълна с изненади: плажни партита, кино вечери в автентичната винарна на комплекса, афтър партита с гост звездите от филмовите продукции и още много други.


Билети могат да се купят в мрежата на URBO!


Пълна програма на Фестивала на Българското кино:


10.08 – „Завръщане“ - лятно кино - гр. Поморие (безплатна прожекция)


11.08 – „Живи Легенди“ – хотел Феста Виа Понтика


12.08 – „Чужденецът“ – хотел Феста Виа Понтика


13.08 – „Бензин“ – хотел Феста Виа Понтика


14.08 – „Доза щастие“ – хотел Феста Виа Понтика


15.08 – „Живи легенди“ – хотел Феста Виа Понтика


16.08 – „Революция Z“ – хотел Феста Виа Понтика


17.08 – „Опасен чар“" – лятно кино – гр. Поморие (безплатна прожекция)


18.08 - „Диви и щастливи“ с гост Яна Маринова – хотел Феста Виа Понтика


19.08 – „Привличане“ с гост Яна Маринова – хотел Феста Виа Понтика


20.08 – „Диви и щастливи“ с гост Яна Маринова – хотел Феста Виа Понтика


21.08 – „Живи Легенди“ – хотел Феста Виа Понтика


22.08 – „Чужденецът“ – хотел Феста Виа Понтика


23.08 – „Завръщане“ – хотел Феста Виа Понтика

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин