Фестивал на хвърчилата - Шабла - Шабла, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Сеп
24
Фестивал на хвърчилата - Шабла
ДАТА: 24 Септември 2016 ЧАС: 10:00 МЯСТО:
Добави в календара
Фестивал на хвърчилата - Шабла
Източник: Социална мрежа

Фестивал на хвърчилата - Шабла, 2016 г.


Един хубав празник, който радва и малки, и големи, и който се превърна в предпочитано септемврийско събитие за много хора от страната. Фестивалът включва демонстрации на оригинални и атрактивни модели хвърчила собствена изработка на участниците.Като еднодневен фест, посветен на хората и птиците от Приморска Добруджа, той се организира от община Шабла и Зелен образователен център с подкрепата на Сдружение за опазване на дивата природа.


„Мястото на срещата“ остава същото - местността „Малкото море“, южно от Фара на нос Шабла. Датата е 24 септември (събота).


Празникът на хвърчилата осигурява целодневно пребиваване на открито, усмивки, творчество, движение и задължително обветряне – отива му на нашия край да го има. От първото издание на фестивала през 2011-та година за 5-та поредна година той предлага разнообразни възможности да полетиш с мечтите и хвърчилото си.


И тази година организаторите са се погрижили за разнообразна съпътстваща програма. По традиция в района ще бъдат разположени шатри, където ще се помещават арт-работилници за изработка на хвърчила, бижута и картички и апликации от естествени материали, както и демонстрация на техники за управление на хвърчило. Ще има щандове за продажба на ръчно направени сувенири и разбира се – местенца за хапване и пийване.


Тази година специално място е отредено и за био-пазар, където местни производители ще ви предложат екологично произведени местни продукти (плодове, зеленчуци и мед и др.). Ще бъдат организирани пешеходни екскурзии за наблюдение на птици до Тузлата и Тюленово. Свободно пускане и демонстрации на хвърчила; Сцена, отворена за всички желаещи да се изявят и позабавляват.


Тази година специални гост музиканти на фестивала ще бъдат Надя и Иван Тишев. Тя - позната ни, като успешна солистка на “Deep Zone Project„, а той - от нашумелия сериал „Революция Z“ и изявите си като DJ и китарист.
Всеки, който иска да подкрепи организаторите, може да се запише като доброволец в Зелен образователен център, гр. Шабла, както и да закупи картичка с фотос от предходните издания на фестивала и така да стане дарител за организирането на фестивала през 2017 година.


Изтупайте от праха хвърчилата, пуснете ги пробно поне веднъж, кажете на приятели … 24 септември идва!

Уважаеми местни земеделски производители,


Може да станете част от Фестивала на хвърчилата като представите собствената си продукция по време на самия фест на импровизирания био-пазар! Условия за участие: 15 лв. пазарна площ
За повече информация и заявки за участие: Зелен образователен център, гр. Шабла, ул.“Равно поле“ 57А, тел. 05743 42 00

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин