Фестивал на киселото мляко - Култура и традиции - Момчиловци, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Сеп
21
Фестивал на киселото мляко - Култура и традиции
ДАТА: Oт 21 Септември 2019 до 23 Септември 2019 МЯСТО:
Добави в календара
Фестивал на киселото мляко - Култура и традиции

Традициите отново оживяват в с. Момчиловци, а красиви българки и кисело мляко прославят страната ни в Китай. Фестивал на киселото мляко в с. Момчиловци обединява българската и китайската култура в култа към киселото мляко.


Уникалното българско киселото мляко, прославило страната ни в Китай, отново се превръща в повод за празник. От 21 до 23 септември 2019 г.  китното родопско село Момчиловци ще бъде домакин на 5-я  Фестивал на киселото мляко. Щастливците, посетили събитието, ще имат възможност да се насладят на изложението на местните производители на млечни продукти, дегустирайки домашно приготвено кисело мляко и сирена под звуците на родопския фолклор. На фестивалната сцена целодневно ще се изявяват фолклорни групи от региона, а вечерите са запазени за концерти и спектакълът „Кралица на красотата – Мис Родопи“.


65761


Тридневното събитие ще бъде открито на 21.09.2018 г. с церемония от организаторите и Китайска делегация от компанията производител на мляко „Момчиловци“ в Китай – Bright Dairy и други официални лица.


Междувременно едни от най-красивите девойки в страната ще обикалят из улиците на Момчиловци в трепетна треска преди най-бляскавият акцент в програмата на Фестивала  -  националният конкурс за красота - „Мис Родопи“ 2019 с награден фонд 8000 лв. Победителката ще стане рекламно лице на китайското кисело мляко „Момчиловци“ и заедно с подгласничките й ще посетят Китай в рамките на Програма за полуляризиране на българското кисело мляко и неговите уникални свойства.


Фестивалът на киселото мляко ще представи и фотоизложба - конкурс „Природата и киселото мляко – здраве и дълголетие“в който всеки любител на фотографията може да се включи на Фейсбук страницата на Фестивала, Детска фестивална сцена с работилнички-творилнички, Атракционна алея с работилници за народни занаяти и Фото-шатра на Народната носия, както и забавни състезания за надпиване с айрян и надяждане с кисело мляко.


65760


Друг акцент в програмата е представянето на традициони родопски кулинарни специалитети от местни готвачи, както и на екзотичната китайска кухня, на които ще се насладят и посетителите.


Събитието се организира от „Деми Травел“ ЕООД, Българския център за развитие, инвестиции и туризъм в Китай, китайската компания Bright Dairy, заедно с подкрепата на Министерство на туризма, Община Смолян, село Момчиловци, Swagbag.eu и „Тодоров“ АД.


За  „Деми Травел“


„Деми Травел“ е българска туристическа агенция, специализирана в организирането на маршрути и турове  в България. Основната мисия на компанията е да популяризира България като туристическа дестинация, предлагайки турове с историческа и етнографска насоченост, посещения на природни забележителности и винени дегустации предимно на китайския пазар.


За Български център за развитие,  инвестиции и туризъм в Китай


Български център за развитие,  инвестиции и туризъм в Китай е организация с нестопанска цел, работеща от българска страна за развитие на инвестициите, търговския оборот, туризма и обмена на информация между физически, юридически и институционални лица от Народна Република Китай  и Република България.


За Bright Diary


Bright Food (Group) Co. Limited е най голямата група компании в хранителната индустрия, базирана в Шанхай. Групата е специализирана в модерното земеделие и хранително-вкусовата промишленост, разполага с над 500 търговски обекта в Китай чрез своето подразделение NGS Супермаркет и годишните й продажби възлизат на 76 милиарда RMB. Групата има четири дружества, регистрирани на пазара за A-акции в Китай, 



За повече информация за събитието посетете официалния сайт, фейсбук страницата или инстаграм.


Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин