Фестивал на розата 2018 - Казанлък, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Май
28
Фестивал на розата 2018
ДАТА: Oт 28 Май 2018 до 10 Юни 2018 МЯСТО:
Добави в календара
Фестивал на розата 2018

В сайта на община Казанлък вече е публикувана празничната програма със събития за Фестивал на розата 2018.


115-тите празници на розата в Казанлък обогатяват и надграждат традиционните събития като конкурс – спектакъл „Царица Роза“ и избора на 50-та юбилейна носителка на Короната на най-красиво сред красивите момичета на Долината на розите и на тракийските царе, традиционните ритуали розобер и розоварене в розовите градини на Долината, детско шоу „Принцеси на розата“, спектакъл по коронясване на Царица Роза 2018, пищното празнично шествие до площад „Севтополис“, начело с Царица Роза.


Сред новите елементи, на които многобройните посетители ща могат да се насладят са и възможност за спомен със фотографиране в традиционен народен костюм, за първи път гостите на празника ще имат възможност да да преживеят и емоцията на фолклорно празнично шествие и да отнесат свой спомен от красотата на Казанлък с обща снимка с Царица Роза 2018.


Всички локации, на които ще се провеждат празничните мероприятия са емблематични места за Казанлък, наситени с празничния дух и традициите на Долината.


Ценовата листа и условията за резервации могат да бъдат намерени на официалната интернет страница на Община Казанлък kazanlak.bg.


Продажба на билети се извършва и в Културно-информационния център на ул.“Искра“№4 в града. Билети за розоберите ще могат да бъдат закупувани и на място минути преди началото на самия ритуал.


***


Община Казанлък ще подари на своите жители и гости няколко красиви музикални вечери в богатата празнична програма на Фестивал на розата 2018. Не ги пропускайте! 


На 1 юни - празник на град Казанлък очаквайте в петъчната вечер от 22,00ч. празничен концерт на едни от най-обичаните български популярни изпълнители Любо Киров и Маргарита Хранова и техни незабравими хитове на площад „Севтополис“.


2 юни, събота, по случай 100 години лютиерство в България, Музей на розата и концерт от 20,00ч. на елитните музиканти от камерен оркестър „Софийски солисти“ и техния изискан класически репертоар .
Същата вечер на площад „Севтополис“ от 22,00ч. ще започне пищният спектакъл на Национален фолклорен ансамбъл „Българе“ и виртуоза Веселин Кузмов – гайда.


Официалното закриване на Фестивал на розата 2018 на централния площад в града ще бъде на 3 юни, неделя вечерта, 20,00ч. с концерт на младите дарования на българската музикална сцена Ива и Велислава Костадинови, наследили огромния талант и любовта към българския фолклор на легендарната народна певица Гуна Иванова.


Насладете се на разнообразието от мелодии, ритми и цветове в 115-те празници на розата в Казанлък!

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин