Фестивал за електронна музика CAMP 2017 - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Май
24
Фестивал за електронна музика CAMP 2017
ДАТА: Oт 24 Май 2017 до 26 Май 2017 ЧАС: 18:30 МЯСТО:
Добави в календара
Фестивал за електронна музика CAMP 2017

CAMP 2017: Фестивал за електронна музика, нови медийни изкуства и пърформанс


SURPRISE ACTION NIGHT на 24 май


LIVE Performances NIGHT на 26 май


Две са датите, които задължително не бива да пропускате, ако искате да стане част от петнадесетото издание на международния интердисциплинарен фестивал за електронна музика, нови медийни изкуства и пърформанс — CAMP, който тази година ексклузивно ще се проведе в София в сградата на FABRICA 126 (бул. Мария Луиза 126) между 22 и 26 май.


Със заглавие SURPRISE ACTION NIGHT (24 МАЙ—18:30) е събитието, което под формата на презентационно-дискусионен форум ще даде подиум на всички 15 артисти от Германия и България, участници в тазгодишното издание на фестивала, да представят работата си и проектите, върху които са работили досега, които създават в момента и които планират в бъдеще.


Финал на софийското издание на CAMP ще сложи събитието LIVE Performances NIGHT (26 МАЙ—18:30). То ще представи резултатите от съвместните творчески търсения на 15-те артисти, случили се в периода 22—26 май по време на самия фестивал. Резултатите ще бъдат под формата на аудио–визуални опити, смесени с танц, лирика и други вербални и невербални видове комуникация. Вечерта ще е експериментална, търсеща нови артистични форми на изразяване, които не се вписват в конвенционалните понятия, измерения, разбирания.


И двете събития са с вход свободен и ще се проведат във FABRICA 126 (бул. Мария Луиза 126). Повече информация за CAMP и събитията, част от програмата му, може да намерите в сайта на фестивала или във Facebook.


Петнадесетото издание на международния фестивал за електронна музика, нови медийни изкуства и пърформанс CAMP ще се проведе в София, България, от 22. до 26. МАЙ, 2017. То ще се превърне в българо—немски артистичен и изследователски проект, който ще срещне известни имена от българската и немската сцена.


CAMP е международен фестивал, който предлага интерактивна лаборатория за музиканти, изпълнители, визуални и интердисциплинарни артисти. Всяко издание на CAMP се провежда в различно пространство и в него участва различна група от международни артисти. Непознатите места, свързаните с тях артистични измерения и креативния процес между артистите, носят редица трудности, които отключват огромен творчески потенциал и стимулират интензивен международен диалог. Концепцията на CAMP отразява хибридните измерения на дигиталната ера, в която импровизацията е ключова, а жанровете, медиите, техниките са по-преплетени от всякога.


Артистични директори на CAMP са Михаела Кавданска, Фрийд Деен и Томас Маос. Фестивалът се промотира от Министерство на науката, изкуството и културата на Баден Вюртемберг. Генерален мениджмънт на фестивала са CAMP e.V. Щефан Хартмайер, Мартин Манголд, а локален организатор — ALTER Collective.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин