Фестивал за франкофонска песен „Златен ключ” - Пловдив, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Юни
23
Фестивал за франкофонска песен „Златен ключ”
ДАТА: Oт 23 Юни 2017 до 25 Юни 2017 ЧАС: 19:30 МЯСТО:
Добави в календара
Фестивал за франкофонска песен „Златен ключ”

Френска седмица, френски шик и шансони в Пловдив


Успехът говори и пее на френски на 14-тия Международен фестивал за франкофонска песен „Златен ключ” - Пловдив


Трескави финални дни отброява календарът до откриването на най-големия музикален форум на Балканския полуостров за мелодични шансони, а именно четиринадесетото издание на Международния фестивал за франкофонска песен „Златен ключ” - Пловдив 2017.


Новост тази година е присъствието на две Френски Мис, които идват в Пловдив с цел да рекламират града по два национални френски телевизионни канала. И тази година Алианс Франсез Пловдив организира това събитие, включено в Културния календар на Община Пловдив, а както повелява традицията - негов водещ ще бъде самият основател на Фестивала и Кавалер на Академичните палми Бернар Руо, чиито юбилей ще отбележим заедно.


Всички концерти на тазгодишното издание ще са в залата на Градския дом на културата „Борис Христов”, като на сцената ще бъдат и двете Мис със зашеметяващи тоалети Висша мода, за да придадат допълнителен блясък и френски шик на предстоящите фестивални дни, които са под мотото „Мода и Шансони”.


Откриването е 23 юни от 19:30ч. Концертът е специален, тъй като ще участват българските лауреати, печелили конкурса през изминалите години, като всички са подготвили и различни сценични изненади, както за публиката в залата, така и за самия Бернар Руо. Сред звездните имена е и Антония Маркова - гласовитата пловдивска прима, първият лауреат на Фестивала „Златен ключ”, талантливият Лазар Кисьов, неповторимият глас на Нели Солакова, тенорът Евгений Лисенко, както и миналогодишната лауреатка пловдивчанката Марина Спасова. Към националните финалисти ще се присъединят и много международни гости, които пристигат в града ни специално, за да бъдат част от трепетните фестивални дни. Това са чаровните и талантливи изпълнители от Франция, Украйна, Словакия, Румъния и за първи път Русия. За първи път Алианс Франсез Толиати ни изпраща да представлява Русия, своя лауреат от Фестивала „Мосю и Мадам шансон”. Г-н Бернар Руо ще отговори на тези предизвикателства като също изненада публиката чрез нещо приятно и много забавно.


На 24 юни от 19,30ч. ще се проведе финалът на националния конкурс за франкофонска песен, като в последния етап от състезанието пеят изпълнителите-финалисти от цяла България. Публиката ще има отново възможност да гласува за своя фаворит, а компетентно международно жури ще оценява участниците, които тази година се състезават за различните специални награди и наградата на публиката които са осигурени от нашите партньори, а голямата награда - златна гривна, е подарък и уникалната авторска изработка на майстора бижутер Тодор Кузмов.


На гала-вечерта на 25 юни, отново в Дома на културата от 19,30ч., всички изпълнители ще разпръснат звезден блясък и ще подарят един неповторим франкофонски спектакъл на пловдивчани. На сцената френски шансони ще интерпретират всички гост-изпълнители от чужбина, както и българските лауреати и финалисти.


За поредна година на пл. “Стефан Стамболов” пред Община Пловдив ще се проведе и „Френска седмица” в дните от 19 до 25 юни. Като атракция за всички жители и гости на града и тази година г-н и г-жа Давиде Кристиано правят специален жест като ще подаряват, чрез своите професионалисти, безплатни прически на желаещите, както и безплатни тестове на кожата на главата и косъма със специална камера. А за още по-добро лятно настроение, там ще ви очакват много томболи, игри и изненади!


Чрез огромната международна комуникация, за която Алианс Франсез се погрижи с пускането на специален рекламен клип по най-голямата франкофонска телевизия в света TV5 Monde, фестивалът за франкофонска песен „Златен ключ” рекламира Пловдив по света и допринася за рекламата на града като Европейска столица на културата през 2019г.


Началният час на концертите е 19:30ч. в Градски дом на културата „Борис Христов”. Входът е свободен, какъвто е форматът на проявата във всички държави по света, и е с изключителното съдействие на Община Пловдив!  

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин