Фиеста на Сан Фермин 2016 - Памплона, Испания - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Юли
06
Фиеста на Сан Фермин
ДАТА: Oт 06 Юли 2016 до 15 Юли 2016 МЯСТО:
Добави в календара
Фиеста на Сан Фермин

С деветдневния празник на Сан Фермин Памплона почита паметта на своя покровител. Паради, танци, музика, фойерверки, надбягвания с бикове, изпълват улиците на града, който през целия фестивален период не губи дори частица от чаровното си опиянение.


На първия ден на фиестата от централния балкон на втория етаж на общината се изстрелва ракета чупинасо (Chupinazo), даваща началото на празника. Многохилядната маса завързва червените си кърпи за глава и се впуска в забавленията.


На следващата сутрин от 10 часа започва придвижването на статуята на Сан Фермин под акомпанимента на диви испански песни и музика. Сан Фермин е покровителят на винопроизводителите.


Част от събитията за празниците са сутрешните надбягвания с бикове, популяризирани чрез безсмъртните творби на Ърнест Хемингуей, които представляват едно лудо и безумно, изпълнено с риск за живота състезание с галопиращи по тесните градски улички бикове.


Ако решите да посетите Памплона по време на празника на Сан Фермин, е хубаво да имате предвид, че цените на хотелите скачат двойно, а местата са заети седмици напред. Удобен вариант е да останете в Сан Себастиан, откъдето можете да се придвижите лесно, за да се впуснете във вечерните забавления, да лудувате цяла нощ и да наблюдавате (или участвате) в надбягванията с бикове, след което изморени, да се върнете и да поспите. Вълнуващо, нали?


Още за събитието тук.


Прочетете и статия за надбягването с бикове в Памплона

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин