Фортисимо Фамилия разказва “Приказка за Шехерезада” - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Апр
14
Фортисимо Фамилия разказва “Приказка за Шехерезада”
ДАТА: 14 Април 2019 ЧАС: 11:30 МЯСТО:
Добави в календара
Фортисимо Фамилия разказва “Приказка за Шехерезада”

Да разкажеш историята на Шехерезада с музика би било успешно начинание, само ако умееш да разказваш приказки! А кой друг освен Фортисимо Фамилия, заедно с музикантите от Софийска филхармония, биха могли по- добре да разкажат тази мистична история.


Симфоничната сюита “Шехерезада” е музикална съкровищница. Завещана ни е от руския композитор Николай Римски- Корсаков, базирана на приказките от “Хиляда и една нощ”.


Историите на арабската красавица придобиват ново значение, попадайки в музиката. Тази оркестрална композиция комбинира два много типични елемента от руската музика, характерни в частност и за музиката на композитора: ослепителна, пъстра оркестрация и ориентализъм.


Първото изпълнение на творбата се е състояло на 22 октомври 1888 г. в Петербург под диригентството на автора. А на 14 април в зала “България” от 11:30 часа ще може да бъде чута под диригентската палка на Мартин Пантелеев. Присъщо за приказния празник, какъвто е всеки концерт на Фортисимо, умелите актьори Мая Бежанска и Иван Юруков ще ни поведат в мистичната приказка, но и ще добавят интересни факти от живота на Николай Римски- Корсаков.


“Шехерезада” е предпоследният концерт за сезон 2018/19 на Фортисимо Фамилия. Остава само още един концерт- ”Детска филмова музика” на 19 май, отново на същото място и същия час.


Билетите са вече в продажба на касата на зала “България”. Както и онлайн на: www.sofiaphilharmonic.com, www.eventim.bg, www.ticketsbg.com.


***

Коментирай
Други събития
Окт
10
-
Окт
11
The R&B Secrets: New School Ed. x SLC x Live Band
Концерти София, България
Добави в календара
Ное
13
-
Ное
14
ФСБ ексклузивен клубен концерт
Концерти София, България
Добави в календара
Абонирайте се за нашия бюлетин