Фортисимо фест "Музика под звездите" - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Сеп
10
Фортисимо фест "Музика под звездите"
ДАТА: Oт 10 Септември 2017 до 16 Септември 2017 ЧАС: 20:00 МЯСТО:
Добави в календара
Фортисимо фест "Музика под звездите"

ФОРТИСИМО ФЕСТ “МУЗИКА ПОД ЗВЕЗДИТЕ” СЕ ЗАВРЪЩА


 Този септември фестивалът за класическа музика на открито - Фортисимо Фест “Музика под звездите” - празнува 7 години с два големи български концерта в София и Пловдив. Концертите са със звездното участие на Дони, Георги Андреев, Братя Зайранови, Михаела Маринова, Невена Пейкова и актьорите Ана Пападопулу и Юлиан Вергов. Диригент: Максим Ешкенази. В програмата: златна българска класика, български фолклор и, за първи път, музика от златни български филми.


Четири години по-късно, Фортисимо Фест се завръща с обещанието за незабравима “Музика под звездите”. Оркестърът на Софийска филхармония под диригентската палка на Максим Ешкенази и с участието на Дони, звездите на Вирджиния Рекърдс и композитора и музикант Георги Андреев ще представи два изключителни концерта на открито - пред Народния театър в София на 10 септември и в Античния театър в Пловдив на 16 септември.


50450


Програмата на фестивалните концерти ще бъде разделена на три части. Спектаклите ще започват със златна българска класика от Панчо Владигеров, Петко Стайнов и Марин Големинов. С водещи Ана Пападопулу и Юлиан Вергов, концертите ще прелитат през фолклорните ритми на Георги Андреев, за да приключат с незабравима музика от златни български филми. Фестивалът е подготвил зрелищен финал за всеки от своите концерти, които ще бъдат с продължителност час и половина.

Организтори: фондация “Триола Квинтола” и фондация “Америка за България”.


Вход: свободен
10.09.2017 г., 20:00 ч., София, Народен театър,
16.09.2017 г., 20:00 ч., Пловдив, Античен театър.


***


50449


Fortissimo Fest е фестивал за класическа музика, основан през 2010 г. от маестро Максим Ешкенази с подкрепата на фондация “Америка за България”. Философията на фестивала стъпва върху преодоляването на границата между елитарното изкуство и широката публика. Дългострочната му цел е да доближи класическата музика и съвременното симфонично изкуство до възможно най-много българи. Защото музиката прави хората щастливи. Музиката общува без предразсъдъци, тя разширява хоризонта на културен интерес и благоприятства обмяната на идеи, опит и знания. В годините на своето съществуване Fortissimo Fest привлича млади и успешни творци и представя класическата музика по нетрадиционен, модерен и завладяващ начин. Fortissimo Fest и фондация “Америка за България” поднасят на българската публика световноизвестни музикални произведения, но заедно с това и премиерни заглавия, изпълнени от утвърдени български и американски музиканти, бъдещи звезди и вече изградени творци в национален и световен мащаб. 

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин