Химията в любовта и виното в музея - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Фев
14
Химията в любовта и виното в музея
ДАТА: 14 Февруари 2017 ЧАС: 18:00 МЯСТО:
Добави в календара
Химията в любовта и виното в музея

Химията… в любовта и виното”


Точно в Деня на Трифон Зарезан и Свети Валентин – 14 февруари от 18.00 ч. – ще дадем старт на първото от поредицата специални инициативи, които екипът на Националния политехнически музей подготвя във връзка с 60-годишната от неговото създаване.


Каним Ви да започнете двойния празник по нетрадиционен начин. Водещият Наско Стаменов е подготвил специално за романтичните двойки – любителите на виното и почитателите на любопитните истории – демонстрационна презентация,посветена на химията, но… на химията в любовта и виното.


Участниците в „лабораторията“ ще разберат как може да се напише „любов“ и „вино“ с химични формули. „Разбива” ли се наистина сърцето? Защо свързваме науката химия и химичните процеси с виното и с любовта? „Виновно” ли е виното за „полудяването” на римските легионери?


Освен интересната тема, ще Ви предложим да опитате и чаша „димящо” от страст (или нещо друго) вино, да се разходите из експозиция на музея на фона на подходяща музика и да разгледате последната ни изложба посветена на „Киното: магия и техника”.


Опитайте нещо различно – всеки може да организира вечеря в заведение – само Вие – специален музеен „преамбюл” към специалната вечер.


Необходима е предварителна резервация на e-mail адрес: polytechnic.pr@abv.bg или на тел. 02 / 931 80 18 ;  (+359)875179693


Входна такса: За ученици, студенти – 2 лв.; за възрастни посетители – 5 лв.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин