Семинар_БГ и Център за култура и дебат "Червената къща" представят на 19 март (сряда) от 19.00 ч. в зала “Пеша Николова”: Храната като ситуация - дискусия.
В последните години се конструира една нова социалност, центрирана около приготвянето и консумирането на храна. Тази промяна е свързана с процеса на глобализация, който прави достъпни нови съставки, подправки и нови техники на готвене. Храненето става неизменна част от културните маршрути.
Променя се значението на автентичността, която става възможна през локалното знание и практика. В следващата среща на семинара сме поканили различни деятели на българската кулинарна сцена, с които ще обсъдим новото значение на храната.
За да не сме голословни, не само ще говорим за храна, но и ще я опитваме.С участието на: Бистра Иванова (Мултикулти колектив), Фреди Бениамин (собственик и главен готвач в ресторант “Ашурбанипал"), Александър Дерижан (собственик на хлебарница “ХлеБар" и ресторант "Комерсиал"), Ралица Касимова (Хранкооп).
Модератор: Велислава Петрова (Софийски университет)
На български език.
Вход свободен