III регионален конкурс за детска поезия „Аз - детето на морето“ - Бургас, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Ное
02
III регионален конкурс за детска поезия „Аз - детето на морето“
ДАТА: Oт 02 Ноември 2021 до 26 Ноември 2021 МЯСТО:
Добави в календара
III регионален конкурс за детска поезия „Аз - детето на морето“

„Моят град“ е темата на III регионален конкурс за детска поезия „Аз - детето на морето“


Конкурсът за детска поезия, организиран от Център за млади таланти, се провежда за трета поредна година в Бургас и региона. Малчугани в три възрастови групи: 7 – 8 г., 9 – 10г. и 11 - 12 г., ще имат възможността да покажат своята творческа дарба чрез писането на стихчета и да изразят чувствата си към родното място.


 


 


Председател на журито отново ще бъде големият български поет, драматург и бургазлия Недялко Йорданов, носител на награда „Златен Орфей“ за цялостно творчество, автор на множество стихове, пиеси и роман в стихове за деца и юноши, познат и обичан от много поколения бургазлии.


В журито участва още и младата бургаска поетеса Яна Вълчева, автор на три поетични и две детски книги и ръководител на групата по творческо писане за малки деца към Център за млади таланти, гр. Бургас. Яна е член на Бургаска Писателска Общност и инициатор на проекта "С гласа на Бургас" към Община Бургас. Журирала е във формата за авторска поезия "ПрочетиМи" и в конкурса за детско творчество "Създай книга с БНР Бургас".


В екипа на журито тази година ще се включи и Кети Папъшева, автор на пъстроцветната стихосбирка „Гъбка Качулатка“ и дългогодишен педагог в начален етап.


 „Вече единадесет години подкрепяме и развиваме най-големия потенциал на страната ни – талантите на нашите деца. Чрез темата на конкурса целим да събудим у най-малките любовта към пренадлежността към родното място. В трудното време, в което живеят децата ни в момента, за нас е важно да дарим надежда и оптимизъм и да стимулирме малките таланти да изразяват чувтвата си чрез творчество и изкуство. Очакваме децата да дадат смело воля на въображението си и да ни изненадат за пореден път със зрялост и дълбочина на словото изказа.“, споделя г-жа Лилиана Славова, председател на Фондация „Шанс за децата и природата на България“, основател на Център за млади таланти в Бургас.


В конкурса могат да вземат участие всички деца от Бургас и региона на възраст от 7 до 12 г. Крайният срок за изпращане на стихотворенията е 26 ноември 2021г. чрез онлайн формуляр, поместен на уебсайта на организаторите:www.forbgkids.org. Пак там могат да бъдат намерени и пълните условия за участие.


Финалистите ще бъдат обявени на 6 декември 2021 г. Предвидени са награди за отличените в трите възрастови групи.

Коментирай
Други събития
Абонирайте се за нашия бюлетин