Игри за купата на Декатлон и арт занимания този уикенд - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Сеп
27
Игри за купата на Декатлон и арт занимания този уикенд
ДАТА: Oт 27 Септември 2014 до 28 Септември 2014 ЧАС: 11:00 МЯСТО:
Добави в календара
Игри за купата на Декатлон и арт занимания този уикенд
Източник: Декатлон

Неслучайно на Националния стадион в София стои мисълта на Шилер „Човекът е напълно човек само, когато играе”. Ето защо този уикенд в Декатлон ще се проведат отборни щафетни игри за купата на Декатлон в Декатлон Витоша от 11:00 ч. в събота, 27.09., както и арт заниманието „Нарисувай любимия си спорт с Декатлон” в Декатлон Подуяне от 11:30 ч. в неделя, 28.09.


Психологът д-р Лари Коен споделя в книгата си „Децата, родителите, играта” следните мисли за това защо родителите трябва да се присъединят към играта на децата си:


„Ето защо трябва да се присъединим към децата там, където са те, в техния свят. Те никога няма да ни кажат: "Днес имах тежък ден; може ли да поговорим?" Те казват: "Може ли да поиграем?" Ако приемем поканата, те изиграват това, което им се е случило по най-добрия възможен им начин. Друг път не казват нищо, защото имат нужда ние да поемем инициативата. Към края на играта може да сме успели да възвърнем увереността им и вътрешното им чувство, че са обичани – а точно това им е било необходимо, за да може на следващия ден да отидат на училище и сами да разрешат проблема си”.


Когато семейството играе в отбор „Мама, татко и аз”, това сплотява и заздравява взаимоотношенията. Затова само в Декатлон специалистите по спортен мениджмънт от АСЕМ груп са подготвили отборни щафетни игри за цялото семейство в Декатлон Витоша тази събота, 27.09. от 11:00 ч. Желаещите трябва да се регистрират като отбор от минимум 2-ма души до максимум 4-ма души, като задължително трябва да участва един родител и едно дете (възраст 5-13 години). Изпращайте името на отбора, брой и възраст на участниците на имейл bgkarta@decathlon.com. Игрите започват в 11:30 ч., а на място също ще има възможност за регистрация от 11:00 ч. Съветваме ви обаче да се регистрирате предварително, за да може директно да се включите в игрите. Очаква ви състезание с елементи от футбол, баскетбол и гимнастика, а в края на състезанието един отбор ще грабне и купата на Декатлон. Ще има и награди за участниците.


В неделя, 28.09., от 11:30 до 13:30 в Декатлон Подуяне пък предстои едно по-различно арт занимание за децата – „Нарисувай любимия си спорт с Декатлон”. По време на заниманието децата ще могат да претворят любовта си към спорта в рисунки, като за целта имат цветни моливи, пастели и листа, приятна обстановка и професионални аниматори, които да ги подпомагат в този креативен процес. След като нарисува любимия си спорт, всяко дете ще може да постави и своя цветен отпечатък на ръчичката си върху винил, за да остави своята следа в историята. В крайна сметка, кой казва, че спортът и изкуството не могат да вървят ръка за ръка!


*


Адреси на магазини Декатлон:


Декатлон Витоша - ул. Олимпийска 4 (автобус 111 - спирка "В.з. Малинова долина"; автобус 314 - спирка "Ул. Рачо Петков Казанджията")


Декатлон Подуяне - ул. Владимир Вазов 31 (автобус 78 и 100, тролейбус 1 - спирка "Ул. Витиня")

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин