Индийски танци и семинар с Катя - Варна, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Май
21
Индийски танци и семинар с Катя
ДАТА: 21 Май 2016 ЧАС: 14:00 МЯСТО:
Добави в календара
Индийски танци и семинар с Катя

Прекрасни момичета, каним ви да прекараме един следобед заедно, в Индия с Катя, която скоро се върна от там и има какво да ни разкаже и покаже.

Ще започнем нашето пътешествие в духа на йога с лека релаксираща практика, за да се освободим от обичайните си ежедневни роли. За да можем след това да влезем в други, нови, изследвайки необятния космос на индийските танци. Ще изпробваме различни танцови движения, палитра от емоции и ще опитаме да открием и споделим себе си.

Накрая ще се рисуваме с къна, ще пием масала чай и ще бърборим.

Заповядайте да прекараме няколко часа, потопени изцяло в атмосферата на Индия!

Програма:

14:00 – 15:00 ч.
Йога - ще се отпуснем, ще обърнем внимание на основни моменти при заемането на правилна позиция, ще потърсим напреженията и блокажите в тялото си и ще опитаме да ги превъзмогнем.

15:00 – 16:30 ч.
Инди Фюжън – времето, в което ще се пренесем заедно в един екзотичен свят на свобода, радост, мистика и грациозност. Катя ще ви представи една смесица между класика и фолклор, между танц и театър; между стъпки, отмерващи ритъма и свободни движения, следващи мелодията. Заедно ще се радваме на движението и ще изразяваме емоциите си без думи. Ще позволим на ума да се отпусне и да полети, следвайки музиката.

16:30 – 19:00 ч.
Рисуване с къна - древна форма на изкуство и медитация, която с ритуалния си или естетически смисъл присъства и до днес в ежедневието на жените в Индия, арабските страни и Северна Африка. Наричани „благословии върху кожата“, вълшебните символи визуализират желанията за здраве, любов и радост. Оцветява се временно горният слой на кожата. Рисунката е оранжево-кафява, като постепенно потъмнява първите 1-2 дни и достига до най-интензивния си цвят. Запазва се около седмица - две, в зависимост от спецификата на всяка кожа и мястото, на което е направена.

Катя Тошева насочва вниманието си към културата и традициите на Изтока преди 10 години, когато започва да практикува йога. Занимава се с индийски танци, които от хоби се превръщат в професия. Започва да практикува стил Боливуд с Тереза Георгиева. От 3 години изучава класическия индийски храмов танц Бхаратанатям при Мина Паталенска, а по време на последното си пътуване до Индия започва обучението си в други два класически индийски танца - Одиси, под ръководството на Шармила Мукхерджи и Катхак, под ръководството на Рави Шанкар Мишра и Свати Тивари. Изучава Трайбъл Фюжън с Милена Давидова и Северноиндийска тала със Стефан Христов. Участва в танцови и театрални проекти, фестивали и културни събития. Изучава и практикува древното изкуство на рисуване с къна, организира семинари, посветени на традициите и символиката му.

Цена:
25 лв. при записване и заплащане до 15.05.2016 г.
30 лв. - след 15.05.2016 г.

С предварително записване, местата са ограничени!

Рисунка с къна извън семинара – в зависимост от големината: 8 - 25 лв.

За информация и записване:
0878 198591 - Камелия


Повече информация за събитието - тук.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин