Изложба „Чудният свят на тракийката” в Търгоище - Търговище, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Ное
15
Изложба „Чудният свят на тракийката” в Търгоище
ДАТА: Oт 15 Ноември 2018 до 07 Март 2019 ЧАС: 17:30 МЯСТО:
Добави в календара
Изложба „Чудният свят на тракийката” в Търгоище

На 15 ноември 2018 г. Регионален исторически музей – Търговище представя изложбата „Чудният свят на тракийката”, дело на Регионален етнографски музей – Пловдив.


Изложбата ни разкрива по интересен начин жената и нейния сложен свят. Подбрани са важни етапи от живота на тракийката – раждане, лазаруване, годеж, сватба, майчинство и свързаните с тях специфични обреди и обичаи. Пред посетителя се разкрива чудният свят на тракийката, нейните блянове и копнежи от люлката, та до дълбоки старини. Жената е тази, която следва и предава традицията.


Изложбата „Чудният свят на тракийката“ се стреми да покаже всички женски аспекти, а не само най-често изникващия в съзнанието ни образ на работеща жена, която се грижи за къщата, уюта и хармонията в семейството.


Посетителите ще могат да видят облекла и накити от Тракия с характерна символика. За най-малката публика е предназначена интерактивна част с въпроси, чиито отговори ще бъдат пръснати като закачки из самия музей.

Изложбата ще бъде открита  на 15 ноември (четвъртък) 2018 г. от 17.30 часа в Славейковото училище и ще продължи до 7 март 2019 г.


Заповядайте!





 


 

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин