Изложба „Не на шега! 1-ви април 1969 г. Хуморът на Пловдив във Времето“ - Пловдив, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Мар
31
Изложба „Не на шега! 1-ви април 1969 г. Хуморът на Пловдив във Времето“
ДАТА: Oт 31 Март 2017 до 30 Април 2017 ЧАС: 17:30 МЯСТО:
Добави в календара
Изложба „Не на шега! 1-ви април 1969 г. Хуморът на Пловдив във Времето“

Изложбата е посветена на един сериозен повод - 48 години от създаването на Управление „Старинен Пловдив“. На шега или не, събитието се е състояло точно на датата 1-ви април 1969 година.


Авторите на изложбата „Не на шега! 1-ви април 1969 г. Хуморът на Пловдив във Времето“, служители на Общински институт „Старинен Пловдив“, решават да представят някои любопитни страни от живота в Стария град, хумористично пресътворени чрез рисунките, витражите и стенописите на Борис Димовски и Коста Форев, изрисувани в няколко къщи на Стария Пловдив.


Включени са също и интересни политически карикатури, поместени в първите пловдивски периодични следосвобожденски издания - в. „Кукуригу“, в. „Таласъм“ и в. „Стрелица“, любезно предоставени от Народна библиотека „Иван Вазов“ Пловдив. С тях организаторите на експозицията умело напомнят на публиката, че хуморът стои над конюнктурата във всеки един аспект от обществения живот. Със сигурност може да се твърди, че градът е оцелял, защото се е смял...


Изложбата ще бъде открита на 31 март 2017 г., петък,  от 17: 30 ч. в Балабановата къща и ще продължи до 30 април 2017 година.   

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин