Изложба „Път на младите – IV“ - Пловдив, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Юни
28
Изложба „Път на младите – IV“
ДАТА: Oт 28 Юни 2017 до 25 Юли 2017 ЧАС: 18:30 МЯСТО:
Добави в календара
Изложба „Път на младите – IV“

На 28 юни 2017 г., от 18:30 часа културен център „Бялата къща“ ви кани на откриването на четвъртата изложба от конкурса „Път на младите“.


Изложбата за пореден път показва отличната селекция на наградените и стиловото разнообразие на талантливите автори. Този път това са: Стоян Кавалов - керамика, Явор Костадинов - живопис и Яна Любенова - живопис.


Стоян и Явор са възпитаници на НХГ ''Цанко Лавренов" - град Пловдив, специалност „Живопис“. След това продължават в НХА, София, но в различни посоки. Стоян Кавалов избира керамиката, а Явор Костадинов остава верен на живописта. И двамата участват в много конкурси, общи изложби, творчески ателиета в България и Европа.


Последователни в търсенията си, силни в изявите си и двамата пловдивски творци се отличават с творческа зрялост. Не се страхуват да навлизат в дълбочина и да изследват проявленията на човешкия характер, да се самоиронизират, както прави Стоян Кавалов в карамичните си автопортрети; да надникват зад опушеното пране на крайните квартали, както ни го показва Явор Костадинов в неговите "Пространства". Правят го със самочувствието на истински творци - открито, честно, без преиграване.


Третият участник в изложбата е младата Яна Любенова, която живее и твори във Варна. През 2012 г. завършва с отличен успех Варненски Свободен Университет "Черноризец Храбър", специалност "Пространствен дизайн".


И тя като своите пловдивски колеги активно участва в различни творчески проекти в цялата страна. И тя като тях се вълнува от живота /или липсата на живот?/ в нелицеприятните пространства в края на града, в края на изоставеното село. Майсторски детайли ни насочват към разговор със себе си, побутват ни към тихо съзерцание. Без сладникава сантименталност и патетика. Платната на Яна довършват баланса в изложбата и тя звучи като послание: Младите са талантливи и мъдри!


Изложбата ще продължи до 25 юли 2017 г.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин