Изложба "Път на младите" - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Апр
04
Изложба "Път на младите"
ДАТА: Oт 04 Април 2018 до 30 Април 2018 МЯСТО:
Добави в календара
Изложба "Път на младите"

Четирима млади артисти ни показват четири различни живописни "лица" в поредната изложба от проекта "Път на младите", която се открива на 4.04.2018 г.


В двете зали на „Бялата къща“ Гергана Балабанова, Иван Кашлаков, Ренета Павлова и Цветомир Илиев представят новите си творби.


Иван Кашлаков продължава серията "Архив" - III и IV, наслагва и ревизира отминали преживявания - по-често тъжни и носталгични. Новата тема за нощта и любопитството към нея е само потвърждение за живописния талант на автора.


Северното сияние пък провокира въобръжението на уникалния творец Цветомир Илиев, който открива красотата в комбинацията на парчета паднали кори от дърво и акрилни бои. Триизмерните композиции заживяват нов живот, изпълнен с красота и  хармония.


Платната на двете дами Гергана Балабанова и Ренета Павлова са контрапункт на "монохромните" настроения на техните колеги.


Ярки, чисти цветове преливат от "Пазарите" на Гергана, светлината грее сред плодовете, усещаш вкуса им. Експресивни и заредени с емоции са и портретите, с които се представя в изложбата.


Ренета представя акварелни пейзажи от пътуванията си до Сицилия, Йерусалим, Велико Търново, Резово. Акварелът е любимата й техника, която я предизвиква да я изучава все по-дълбоко.


 

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин