Изложба „Пътешествие из живите традиции” - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Май
14
Изложба „Пътешествие из живите традиции”
ДАТА: Oт 14 Май 2021 до 30 Юни 2021 ЧАС: 11:00 МЯСТО:
Добави в календара
Изложба „Пътешествие из живите традиции”

По случай 65-та годишнина от присъединяването на България към ЮНЕСКО Регионален Център София – ЮНЕСКО съвместно с Националната комисия на Република България за ЮНЕСКО и Държавния културен институт към министъра на външните работи представят изложба „Пътешествие из живите традиции. Нематериалното културно наследство в Югоизточна Европа.


Изложбата показва нематериалното културно наследство на страните от региона чрез пътешествие из техните живи традиции. Много от тези обичаи и практики са резултат от срещите на различни култури през далечни исторически епохи. Експозицията се състои от 17 пана – едно въвеждащо, а останалите 16 представят нематериалното културно наследство на всяка страна членка на Регионалния център.


Официалното откриване е на 14-и май, петък, в 11:00 ч. в партера на Централното управление на МВнР, а изложбата може да бъде разгледана до 30 юни, 2021 г.


Посещението на изложбата ще се осъществява след предварително записване на тел. 0889005082, поради необходимостта от спазване на противоепидемичните мерки.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин