Изложба "Последвай стъпките" - Варна, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Авг
01
Изложба "Последвай стъпките"
ДАТА: Oт 01 Август 2017 до 12 Август 2017 МЯСТО:
Добави в календара
Изложба "Последвай стъпките"

Таратанци / Taratanci среща съвременния човек с българските народни хора по един неочакван начин! Създадохме „графичен език“ на народните хора и се заехме с мисията да ги представим пред колкото може повече българи и чужденци с изложбата "Последвай стъпките".

През втората половина на 2017 година нашите легендарни стъпки ще прекрачат прага на столицата, за да тръгнат напето по пътищата на България! "Последвай стъпките" и се впусни в магията на българските народни хора с пътуващата изложба на "Таратанци" във Варна, Велико Търново, Горна Оряховица, Пловдив и... обратно в София.

За изложбата: 

В изложбата са включени графични изображения на български народни хора от всички фолклорни области. Всяко хоро, изиграно в кръг и представено визуално чрез стъпките си, притежава автентична и уникална форма, а тактовият размер е изобразен чрез характерните цветове на костюмите в съответната фолклорна област.

Тръгваме на 1 август от Rubik Art Center - мястото за изкуство (във всичките му форми) в гр. Варна. Очаквайте ни след това във Велико Търново пред Факултета по Изобразителни изкуства от 1 до 15 септември. Следват Горна Оряховица, Пловдив и... обратно в София (точните дати ще публикуваме допълнително).

По време на изложбата посетителите ще могат да поиграят с играта танцов пъзел "Таратанци", както и да си занесат хорото вкъщи... с нашите картички, плакати, чанти и други артикули от едноименната колекция "Последвай стъпките". 

** Изложбата "Последвай стъпките" се реализира благодарение на дарителската програма на Moto-Pfohe за опазване на природното и културно наследство на България.**


Следете събитието във фейсбук

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин